Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1594-salataspesial.jpg
Σαλάτα σπέσιαλ



Κουρκουμπίνια Ανατολίτικα

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Ένα γρήγορο, πανεύκολο γλυκό, αλλά περισσότερο με πολλές θύμησες της γιαγιάς!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
30-40 κομμάτια
  • Ένα πακέτο (μισό κιλό) φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
  • Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • λίγο  χυμό λεμονιού
  • 1-2 βανίλιες
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε τα φύλλα κρούστας ένα –ένα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, ανά δύο και τα διπλώνουμε και τα δυο μαζί στην μέση
  2. Τα  αλείφουμε πάλι από πάνω με βούτυρο και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά , και με λίγο νεράκι κολλάμε  κατά μήκος του φύλλου το τελείωμα.
  3. Το ίδιο κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα κρούστας.
  4. Τοποθετούμε όλα τα μπαστούνια στο ταψάκι  και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
  5. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά ,προσέχοντας να μην γίνει πολύ πηχτό ούτε και αραιό.
  6. Αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα μπωλ  για να κρυώσει.
  7. Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και τα κόβουμε σε κομματάκια 2-3 cm.
  8. Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο να κάψει και ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια λίγα-λίγα και τα τηγανίζουμε
  9. Προσοχή λέω λίγα-λίγα για να προλαβαίνουμε να τα γυρίζουμε και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  10. Να μην τα τηγανίσετε πολύ γιατί μετά θα ξεραθούν
  11. Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα, και ενώ τα έχετε τοποθετήσει σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα πολλά λάδια, τα τοποθετούμε μέσα στη πιατέλα με το σιρόπι καλύπτοντάς τα και τ' αφήνουμε εκεί μέχρι να μελωθούν καλά.
  12. Όταν σιροπιαστούν και τα βάλετε σε μια πιατέλα ,μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με κανέλα.
Καλή επιτυχία !
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εάν τα θέλετε μαλακά και αρκετά μελωμένα να τα φυλάξετε σε μπολ κλεισμένα αεροστεγώς και με λίγο σιρόπι
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σκέφτομαι όταν τα φτιάξω, να βάλω την κανέλα στο βουτύρωμα των φύλλων, δεν νομίζω να πειράζει; Εμένα πάντως μου αρέσουν τραγανά!!
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο το γλυκό σου bhsaria58 μου.ΜΠΡΑΒΟ σου!!!!!!!!
Ελάχιστα κουρκουμπινάκι έχουν μείνει ακόμη και να σκεφτείς οτι τα έφτιαξα το απόγευμα!!!!!!!


Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2009
Υπέροχα μού έγιναν, Βησαρία μου. Μπράβο σου για τη συνταγή!

Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2009
Αλεξάνδρα μου σευχαριστώ,χάρηκα που σ'αρέσανε,είναι γρήγορο και εύκολο γλυκάκι!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2009
Η φωτογραφία από τη Μara που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή