Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κουραμπιέδες με καστανή ζάχαρη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Αφράτοι και τραγανοί κουραμπιέδες!

Συστατικά
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο,
  • 500 γρ. Lurpak με βούτυρο,
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη,
  • 3 κρόκους αυγών,
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή τσίπουρο,
  • 2-3 βανίλιες,
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
  • αμύγδαλα χοντροκομμένα,
  • αλεύρι όσο πάρει(περίπου 1 1/2 κ.)
  • άχνη και βανίλιες για το τέλος.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα δύο βούτυρα ,15' περίπου να γίνει πολύ αφράτο μείγμα,προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε άλλα 10 λεπτά .
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ,βανίλιες,τους κρόκους και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
  3. Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας σε μεγάλο μπολ,προσθέτουμε τα αμύγδαλα ,συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μαλακή και αφράτη ζύμη .
  4. Στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλα ,πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε μέτριους κουραμπιέδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα για περίπου 35΄ μέχρι να ροδίσουν.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με άχνη και βανίλιες μαζί.
  6. Τους βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά µε άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εύχομαι το 2016 να είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Να έχουμε όλοι μας υγεία και ευτυχία. Καλή Χρονιά!!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή