Κουραμπιέδες με καστανή ζάχαρη
- 500 γρ. φρέσκο βούτυρο,
- 500 γρ. Lurpak με βούτυρο,
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη,
- 3 κρόκους αυγών,
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή τσίπουρο,
- 2-3 βανίλιες,
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
- αμύγδαλα χοντροκομμένα,
- αλεύρι όσο πάρει(περίπου 1 1/2 κ.)
- άχνη και βανίλιες για το τέλος.
- Χτυπάμε πολύ καλά τα δύο βούτυρα ,15' περίπου να γίνει πολύ αφράτο μείγμα,προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε άλλα 10 λεπτά .
- Προσθέτουμε το κονιάκ,βανίλιες,τους κρόκους και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας σε μεγάλο μπολ,προσθέτουμε τα αμύγδαλα ,συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μαλακή και αφράτη ζύμη .
- Στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλα ,πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε μέτριους κουραμπιέδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα για περίπου 35΄ μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με άχνη και βανίλιες μαζί.
- Τους βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά µε άχνη.
Εύχομαι το 2016 να είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Να έχουμε όλοι μας υγεία και ευτυχία. Καλή Χρονιά!!