Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κουνέλι στιφάδο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κλασσικό και αγαπημένο πιάτο το στιφάδο. Ειδικά αν μαγειρευτεί με λαγό, κουνέλι η μοσχάρι γίνεται πεντανόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κουνέλι σε μερίδες.
  •     1 μπουκάλι κρασί μπρούσκο (σκούρο).
  •     3/4 – 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι.
  •     1 &1/2 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο.
  •     2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά.
  •     Λίγο αλεύρι.
  •     1-2 κύβους βιολογικούς κότας.
  •     1 κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες.
  •     1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας.
  •     1 κουταλάκι ζάχαρη.
  •     Λίγο θυμάρι.
  •     3 φύλλα δάφνης.
  •     2 σκελίδες σκόρδο πλυμμένες και ακαθάριστες.
  •     2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο.
  •     2 γαρύφαλλα.
  •     Αλάτι χονδρό.
  •     Πιπέρι σε κόκκους.
  •     Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  •     2 κόκκους μπαχάρι.
Οδηγίες
  1.     Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι, το πλένουμε, το σκουπίζουμε και το τοποθετούμε σε πήλινο η γυάλινο δοχείο, με τα γαρύφαλλα , την δάφνη, τα 2 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, το θυμάρι, λίγο αλάτι χοντρό, το καθαρισμένο σκόρδο και κόκκους πιπέρι  και μπαχάρι. Σκεπάζουμε το κρέας με το κρασί.  Το αφήνουμε στην μαρινάδα, για 12 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο.
  2.     Βγάζουμε τα κομμάτια από την μαρινάδα, τα σκουπίζουμε καλά, και αφού τα αλευρώσουμε ελαφρά τα ροδίζουμε στο λάδι.
  3.     Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος ,σουρώνουμε το λάδι, και ρίχνουμε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια να σοταριστούν στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το κουνέλι.
  4.     Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, ένα ποτήρι νερού κρασί από αυτό που είχαμε στη μαρινάδα, το κνορ διαλυμένο σε λίγο νερό ,τις ακαθάριστες σκελίδες σκόρδου , αλάτι και πιπέρι.    Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει,και προσθέτουμε νερό καυτό, αν χρειαστεί.
  5.     Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσει το κρέας και τα κρεμμύδια ,και μελώσει η σάλτσα.
  6.     Δεν ανακατεύουμε το φαγητό κατά την διάρκεια του βρασίματος ,αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά με προσοχή.
Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά τον ίδιο τρόπο μαγειρεύεται και ο λαγός. Τα κρεμμύδια δεν πρέπει να λιώσουν αλλά να είναι ολόκληρα.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τζένη τέλειο το κουνελάκι!!!!Λαχταριστό ,πολύ εμφανίσιμο πιάτο!!!!!!!!!
Μπράβοο!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜ!!!!πολύ ωραίο !!!!!!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελειο!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο φαγητό αλλά και θαυμάσια η αναλυτική περιγραφή σου!! Το μόνο που θα πρόσθετα είναι το κύμινο που το θεωρώ "το απαραίτητο" μπαχαρικό για το στιφάδο, αφού το διαφοροποιεί ως γεύση από τα υπόλοιπα κοκκινιστά.
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012
margo ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Για το κύμινο που αναφέρεις ,στην Κρήτη ξέρω ότι συνηθίζεται να βάζουν αυτό το μπαχαρικό στο στιφάδο, σε άλλα μέρη δεν νομίζω ότι το συνηθίζουν..Μου έδωσες όμως την ιδέα να το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα το φτιάξω!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 28 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το εφτιαξα δυο φορες Τζενη μου με μοσχαρι μπραβο πολυ ωραιο εγεινε νοστιμοτατο και το εβαλα στο φουρνο οπως μου ειπες την συνταγη την εδυσα και στις κορες μου!να εισαι καλλα ευχαριστω
Μεταφορά στην κορυφή