Κουνέλι σαλμί κατσαρόλας
1 κουνέλι 1 1/2 κ. περίπου, κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια,
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
χυμό ντομάτας ή ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό ή κόκκινο
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
καρφάκια γαρύφαλλο
κανέλα
δενδρολίβανο ή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
½ μπουκάλι ξίδι
και νερό για το μαρινάρισμα .
Μαρινάρουμε το κουνέλι με ξύδι και νερό για αρκετές ώρες.
Το στραγγίζουμε καλά, σκουπίζουμε τις μερίδες με χαρτί κουζίνας και τις σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν.
Κόβουμε στα 4 κάθε κρεμμύδι,καρφώνουμε τα γαρύφαλλα ,τα προσθέτουμε μαζί με τα σκόρδα ,να σοταριστούν- να γυαλίσουν λίγο .
Σβήνουμε με το κρασί ,αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κουτιού,τα δαφνόφυλλα,μπαχάρι , κανέλα και ρίγανη.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας ,προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό αν το βράσουμε στην χύτρα ή 1 νεροπότηρο νερό σε απλή κατσαρόλα.
Βράζουμε 20-25 λεπτά στην χύτρα ή χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα,παρακολουθούμε πάντα αν χρειαστεί επιπλέον νερό.
Σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
Το κουνέλι είναι υγιεινό κρέας περιέχει πρωτεΐνη και πολύ λίγα λιπαρά ..