Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1877-keiktrifto1.jpg
Κέικ με τριφτή ζύμη



Κουνέλι με περγαμόντο και πουρέ πατάτας

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Κυριακή, 19 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Ενα πιάτο για λεπτούς ουρανίσκους !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κουνέλι (περίπου 1.200 γρ.)
  • 200 γρμ κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 γρ. σαφράν
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • μια κουταλιά χυμο ντομάτας
  • 2 δαφνόφυλλα ,1 κανελα ξυλο
  • φλούδα από ένα περγαμοντο φρέσκο
  • Φλουδα από περγαμοντο ξηρό
  • αλάτι & πιπέρι

Για τον πουρε πατάτας

  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 γρμ βούτυρο
  • 100 γρμ κρεμα γαλακτος
  • 50 γρ βούτυρο
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος βαθύ με το μισο κρασί και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6-8 ώρες για να μαριναριστεί.
  2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο ελαφρά
  3. Αφαιρούμε το σκόρδο ,στραγγίζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
  4. Ανακατεύουμε έχοντας δυνατή φωτιά, για να σοταριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές.
  5. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο κρασί τη φλούδα του φρέσκου περγαμοντο λιγο νερό τα καρότα την κανέλα τη δάφνη το χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει τουλάχιστον μία ώρα και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
  7. Οταν μαλακώσει το κουνέλι, σουρώνουμε τη σάλτσα και την ξαναβάζουμε με μια κουταλιά λάδι και το σαφραν ,να παρει μια βράση εως οτου δέσει .

Ο πουρές

  1. Μαλακώνω τις πατάτες στον ατμό ,τις ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτω αλάτι πιπέρι και τις πολτοποιώ μεχρι να εχω ένα ομοιογενές μείγμα
  2. Τα αφήνω να πάρει μια βράση
  3. Σερβίρω το κουνέλι με το πουρε, περιχύνω με τη σάλτσα και τρίβω από πανω το αποξηραμένο περγαμοντο

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πιάτο αυτό το εχω δοκιμάσει με πουρε γλυκοπατάτας , σε ενα απο τα εστιατόρια του σεφ Γ. Μπαξεβάνη

Ας με συχωρέσει που το έφερα λιγο στα γευστικά μου γούστα και τον ευχαριστώ !

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αρωματικότατο φαγητό
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 25 Ιούλιος 2009
Υπάρχουν και τα εισαγόμενα περγαμόντα,ολες τις εποχες ,αυτά που ειναι γυαλιστερά ,ξερεις ...
Αν πάλι θες ,βαλε λεμόνι και τζιτζερ για να το αντικαταστήσεις .
Όποιος βιαζετε σκονταφτει ,ευχαριστω για τη διόρθωση .
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 25 Ιούλιος 2009
Ως αναφορα την παραπάνω υπόδειξη μου για να αντικατασταθεί το περγαμοντο με φλουδα λεμονιου και τζιτζερ ,ξέχασα να πω μια λεπτομέρεια ,ενω ειναι γευστικότατη σάλτσα ,παίρνει μια λιλά ασχημη και μουντη απόχρωση .
Μεταφορά στην κορυφή