Κουνέλι με περγαμόντο και πουρέ πατάτας
- 1 κουνέλι (περίπου 1.200 γρ.)
- 200 γρμ κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 γρ. σαφράν
- 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- μια κουταλιά χυμο ντομάτας
- 2 δαφνόφυλλα ,1 κανελα ξυλο
- φλούδα από ένα περγαμοντο φρέσκο
- Φλουδα από περγαμοντο ξηρό
- αλάτι & πιπέρι
Για τον πουρε πατάτας
- 1 κιλό πατάτες
- 50 γρμ βούτυρο
- 100 γρμ κρεμα γαλακτος
- 50 γρ βούτυρο
- Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος βαθύ με το μισο κρασί και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6-8 ώρες για να μαριναριστεί.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο ελαφρά
- Αφαιρούμε το σκόρδο ,στραγγίζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε έχοντας δυνατή φωτιά, για να σοταριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο κρασί τη φλούδα του φρέσκου περγαμοντο λιγο νερό τα καρότα την κανέλα τη δάφνη το χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει τουλάχιστον μία ώρα και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Οταν μαλακώσει το κουνέλι, σουρώνουμε τη σάλτσα και την ξαναβάζουμε με μια κουταλιά λάδι και το σαφραν ,να παρει μια βράση εως οτου δέσει .
Ο πουρές
- Μαλακώνω τις πατάτες στον ατμό ,τις ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτω αλάτι πιπέρι και τις πολτοποιώ μεχρι να εχω ένα ομοιογενές μείγμα
- Τα αφήνω να πάρει μια βράση
- Σερβίρω το κουνέλι με το πουρε, περιχύνω με τη σάλτσα και τρίβω από πανω το αποξηραμένο περγαμοντο
Το πιάτο αυτό το εχω δοκιμάσει με πουρε γλυκοπατάτας , σε ενα απο τα εστιατόρια του σεφ Γ. Μπαξεβάνη
Ας με συχωρέσει που το έφερα λιγο στα γευστικά μου γούστα και τον ευχαριστώ !
Αν πάλι θες ,βαλε λεμόνι και τζιτζερ για να το αντικαταστήσεις .
Όποιος βιαζετε σκονταφτει ,ευχαριστω για τη διόρθωση .