Κουνέλι καρυδάτο
- 1 κουνέλι
- 1 κούπα ξύδι
- 1 κούπα νερό
- 1\2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1\2 κούπα κόκκινο κρασί
- 2 κσ πελτέ ντομάτας
- 1 κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες
- λίγο μπαχάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
- Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα με το νερό και το ξύδι. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες και μετά το ξεπλένουμε.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κουνέλι και σοτάρουμε να πάρει χρώμα απ'όλες τς πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ώστε να το καλύπτει και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κουνέλι.
- Λίγο πριν να σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα καρύδια και βράζουμε για 5 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το κουνελάκι με πουρέ πατάτας.
Μην αφήσετε πάνω από 5 λεπτά τα καρύδια να βράσουν.