Κουνέλι γεμιστό
- 1 κουνέλι ολόκληρο
- 1,5 κεσεδάκι. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 750 γρ. κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο ή κανονικά κρεμμύδια στα 4 κομμένα
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 2 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
- 200 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές χωρίς κουκούτσι
- 1κούπα λάδι
- 1 κούπα κρασί λευκό
- 1 κούπα. κονιάκ
- ½ κούπα ξύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- Πλένουμε το κουνελάκι, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ, το περιχύνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να μαριναριστεί 1 με 2 ώρες. Το βγάζουμε από το μπολ και το στραγγίζουμε καλά.
- Ανακατεύω το γιαούρτι με το τυρί και λίγη φρέσκια ρίγανη, και γεμίζω την κοιλιά στου κουνελιού. Στη συνέχεια την κλείνω με οδοντογλυφίδες για να μη μας φύγει η γέμιση.
- Ροδίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τα σκόρδα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε μέσα το κουνέλι, πού το κοκκινίζουμε και από τις 2 μεριές.
- Και προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη δάφνη, τη ρίγανη, το κονιάκ και το νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί για 1,5 ώρα χωρίς να το ανοίξουμε. Μπορεί βέβαια να γίνει και σε γάστρα στο φούρνο.
- Ένα τέταρτο πριν το τέλος ρίχνουμε το ξύδι και το αφήνουμε να βράσει τον υπόλοιπο χρόνο.
Oι ελιές οι τσακιστές κάνουν τη διαφορά.
Συνταγή από τον Ορχομενό και από το SKAI