Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

483-483.jpg
Τούρτα cream cheese



Κουλούρια Θεσσαλονίκης

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το αυθεντικό πρωϊνό...

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 15 γρ μαγιά νωπή
  • 2 1\2 κούπες ζεστό νερό
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1\3 κούπας ζάχαρη
  • 1\4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κγ αλάτι
  • 300γρ σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε από το βράδυ τη μισή μαγιά με μια κούπα νερό και λίγο αλεύρι, σ'ένα μπολάκι. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφος χυλός, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα από πάνω και αφήνουμε μέχρι το πρωί.
  2. Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε μια ζύμη με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το προζύμι που φτιάξαμε από το βράδυ. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
  3. Κατόπιν παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, πλάθουμε κορδονάκια λεπτά και μακριά (περίπου 30 πόντους το καθένα).
  4. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε μπόλικο νερό και βουτάμε μέσα το πρώτο κορδονάκι για δευτερόλεπτα. Κολλάμε τις άκρες του και κάνουμε στρόγγυλο κουλούρι ή πλεξούδα και αμέσως μετά το ρίχνουμε στο σουσάμι, το οποίο έχουμε βάλει κι αυτό σε μια λεκανίτσα.
  5. Μεταφέρουμε τα κουλούρια μας σε βουτυρωμένο ταψί, με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
  6. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το ταψί σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να φουσκώσουν τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  7. Αν τα θέλουμε πιο ξηροψημένα αφήνουμε περισσότερη ώρα. Κοιτάμε την κάτω μεριά και αν χρειαστεί τα γυρνάμε για να πάρουν χρώμα.
  8. Θα χρειαστείτε 2-3 λαμαρίνες φούρνου, ανάλογα το μέγεθός τους και το σχήμα που θα δώσετε στα κουλούρια σας. Οι πλεξούδες και τα μπαστουνάκια χρειάζονται λιγότερο χώρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
  1. Να προσέξετε να κάνετε λεπτά κορδόνια για να σας γίνουν τραγανά τα κουλούρια.
  2. Η ζύμη που κάνουμε από το βράδυ είναι το μυστικό για τα κουλούρια. Θα φουσκώσει, θα φτάσει μέχρι τη μεμβράνη και μετά θα ξεφουσκώσει. θα πάρει τη μυρωδιά του ξινισμένου και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά από το ψωμί.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο!!!Ωραία συνταγή και με λεπτομέρειες!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια σου έγιναν τα κουλούρια Θεσσαλονίκης!! Θα τα φτιάξουμε σύντομα!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραια συνταγη την εβαλα στα αγαπημενα μου θα την κανω γρηγορα
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011
Πολύ ωραία τα κουλούρια σου Λάρα,μπράβο!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011
Πολύ καλά δοσμένη η συνταγή σου Λάρα ! με όλες τις λεπτομέρειες για σίγουρη επιτυχία!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
και εγω θα την κανω σιγουρα,ξετρελαθηκα,μου αρεσαν πολυ.Το μονο που θελω να ρωτησω Λαρα με αυτα τα υλικα ποσα κουλουρια βγαζουμε,ρωταω μηπως να φτιαξω την μιση δοση.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2011
απο τα 15 γραμμαρια μαγιας τα μισα μπαινουν στο προζυμη και τα υπολοιπα στο ζυμωμα την αλλη μερα?αυτο καταλαβα.
Σχόλιο από mpia , Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
kano akribos thn idia syntagh... bgainoyn poly tragana ... mprabo... poy thn anebases..
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2011
καλά κατάλαβες Χρύσα,τη μισή μαγιά στο προζύμι και την άλλη μισή στο ζύμωμα.Όσο για την ποσότητα,βγαίνουν αρκετά αλλά δε μπορώ να σου πω ακριβώς πόσα γιατί πάει ανάλογα με το σχήμα που δώσεις και το μέγεθος.Δοκίμασε τη μισή ποσότητα...είναι αρκετή.Αλλά να τα κάνεις λεπτά γιατί φουσκώνουν.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2011
ευχαριστω για την απαντηση Λαρα.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 03 Απρίλιος 2011
Η φωτογραφία από τη Βιανκα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 04 Μάιος 2011
την ίδια συνταγή την έκανα ψωμάκι!το μόνο που άλλαξα είναι ότι ζύμωσα δύο φορές,το άφησα να φουσκώσει και μετά το έψησα.το σουσάμι το πρόσθεσα στο τελευταίο ζύμωμα και το έκανα χαρακιές με μαχαίρι.έγινε πολύ νόστιμο.
Μεταφορά στην κορυφή