Κουλουράκια Πασχαλινά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 320 γραμμάρια ζάχαρη
- 320 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1/4 της κούπας κονιάκ
- 3 αυγά
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 αυγό για άλειμμα
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα που θέλουμε, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !










