Κουλουράκια Κανέλλας
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα λάδι
- 1/4 κούπας ανθρακούχο νερό ( σόδα )
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ
- Χτυπάμε για 1΄- 2΄στο μπλέντερ ή το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα με το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με το χέρι και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα (εγώ προσέθεσα σχεδόν 2 κουταλιές της σούπας)
- Φτιάχνουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε με το χέρι ή με κουπ-πατ
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι
- Μην τα κολλήσετε πολύ μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20' περίπου
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν
- Τα διατηρούμε σε κουτί
- Πασπαλίστε αν θέλετε πριν τα ψήσετε με καστανή ζάχαρη
- Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου
Μυρωδατα και νοστιμοτατα....







