Κοτόπουλο πανέ με γιαούρτι
-
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου ή μπούτι φιλέτο
-
3-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-
1 κ.γ θυμάρι ( αν θέλετε )
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200γρ. 2% λιπαρά
-
τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης ή γαλέτα
-
2 κ.σ ψιλoκομμένο μαϊντανό
-
3 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
-
αλάτι και ότι μπαχαρικά θέλετε
-
Ανακατεύετε καλά σε μπολ το γιαούρτι με το σκόρδο και το θυμάρι.
-
Αναμιγνύετε σε άλλο μπολ την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το μαϊντανό.
-
Περνάτε τα κομμάτια κοτόπουλου ένα- ένα στο μείγμα γιαουρτιού και έπειτα στην τριμμένη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθεί παντού.
-
Αφού τελειώσετε όλο το κοτόπουλο το αφήνετε παναρισμένο στο ψυγείο, για περίπου 1/2 ώρα.
-
Το βγάζετε από το ψυγείο και το βάζετε σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟoC για περίπου 1 ώρα.
Γίνεται πολύ νόστιμο, ελαφρύ και δεν καταλαβαίνει κανείς ότι έχει γιαούρτι !







