Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1293-nisaston.jpg
Νισαστόν



Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ροδοκόκκινο κοτόπουλο ! φαγητό για όλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Ένα κοτόπουλο 1300 περίπου γραμμαρίων.
  • Χυμό λεμονιού.
  • 1 ξερό κρεμμύδι.
  • αλάτι.Πιπέρι.
  • Ρύζι μπονέτ(για πιλάφι).
  • Φέτα τριμμένη,
  • Λίγη φυτίνη.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει με χυμό λεμονιού ,αλάτι, πιπέρι και ένα ξερό κρεμμύδι.
  2. Όταν βράσει αρκετά το βγάζουμε και σουρώνουμε το ζωμό.
  3. Βάζουμε στο ταψί το κοτόπουλο με λίγη φυτίνη αλειμμένο, και λίγο ζουμάκι στο ταψί για να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλεύρες.
  4. Συγχρόνως μετράμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει στο ζωμό στην κατσαρόλα. Πρέπει να είναι 1 προς τρία η αναλογία .1 φλιτζάνι ρύζι 3 ζωμός. Αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται.
  5. Όταν κοντεύει να γίνει το ρύζι το προσθέτουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και συμπληρώνουμε το ψήσιμο.
  6. Πασπαλίζουμε το ρύζι ,αν θέλουμε και το κοτόπουλο με τριμμένη φέτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα εύκολο σχετικά φαγητό και υγιεινό!

Παρόμοια συνταγή: Κοτόπουλο γεμιστό ανοιξιάτικο

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειναι τοσο ευκολο ,μα τοσο πολυ νοστιμο,το φτιαχνει η μαμα μου ,και οταν πηγαινω της το ζητω παντα,οταν λεμε κοτα με ρυζι στην βορεια Ελλαδα αυτο το φαφητο εννοουμε!Η φυτινη δινει απιστευτη νοστιμια.
Σχόλιο από διαμαντω , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011
Φαίνεται νοστιμο φαγητό. Επειδή θελω να το δοκιμασω αυριο κυριακή μπορείς να μου διευκρινήσεις οταν λες βάζουμε το ρυζι στο ταψί εννοείς οταν ψηθει το ρύζι το βαζουμε στο ταψι του φουρνου με το κοτόπουλλο για να ψηθεί ακομη περισσότερο., Αν είναι έτσι δεν θα σκληρήνει το ρύζι
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011
Όταν κοντεύει να γίνει το ρύζι το βάζουμε στο ταψί,εννοώ να έχει μισοψηθεί και να το βάλουμε να αποψηθεί στο φούρνο.
Σχόλιο από LARA LO , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011
συγνώμη για την παρέμβαση,αλλά το κάνω κι εγώ αυτό το φαγητό και θα ήθελα να πω στη φίλη Διαμάντω ότι μπορεί να βάλει το ρύζι ωμό στο ταψί όπου ρίχνουμε το ζωμό.απλά θα κάνει περισσότερη ώρα να γίνει.
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
νοστιμοτατο φαγητο μπραβο !!!!
Μεταφορά στην κορυφή