Koτόπουλο με κόκκινο ρύζι
- 700 γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
- 1,5 κούπα ρύζι μπασμάτι
- 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
- Μισή κούπα φρέσκο δυόσμο ή 1 κ.γλ. ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλ/νη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ξίδι
- Μισή κούπα λάδι ή βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Στο μισό λάδι ή βούτυρο σοτάρω το ρύζι για 5 λεπτά.
Για το ρύζι
- Πολτοποιώ στο μούλτι τις κόκκινες πιπεριές και ενώνω με τον πελτέ. Ο χυμός αυτός πρέπει να είναι 1 ποτήρι , αν όχι, συμπληρώνω με νερό.
- Ρίχνω στο ρύζι το χυμό συν 2 ποτήρια νερό , το αλάτι και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει το νερό.
Για το κοτόπουλο
- Σε τηγάνι ρίχνω το υπόλοιπο λάδι και σοτάρω το κοτόπουλο με το σκόρδο για 7 λεπτά.
- Σβήνω με το ξύδι και αφήνω σε χαμηλή φωτιά για λίγο.
- Πολτοποιώ όλα τα πράσινα υλικά και ανακατεύω και τη μουστάρδα.
- Το μείγμα αυτό το ρίχνω στο κοτόπουλο που σοτάρεται. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και αφήνω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Το φορμάρω όπως δείχνει η φωτογραφία και καλή επιτυχία!
- Η συνταγή είναι της Ν. Μερκούρη.
- Καλή επιτυχία!




