Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4356-likerstafiliken.jpg
Λικέρ σταφύλι



Κοτόπουλο με ελιές και πιπεριές

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη, υγειινή,λάιτ  και εύκολη πρόταση για να φτιάξουμε το κοτοπουλάκι μας.

Συστατικά
  • 1 συσκευασία στήθος κοτόπουλου 700 γραμ. σε κύβους μεγάλους ή 1 κοτόπουλο χωρισμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές χρωματιστές κύβοι
  • 20 περίπου ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 κόκκινες ντομάτες σφικτές σε κυβάκια
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι ή μισό κ.γλ. ξερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

Γεμιστές πατάτες

  • Μερικές μέτριες πατάτες καλοπλυμένες με το φλούδι τους
  • Λίγο μαϊντανό
  • Λίγη μουστάρδα   ή λίγο γάλα
  • Μισή κούπα περίπου παρμεζάνα
Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνω και αλευρώνω το κοτόπουλο.
  2. Σοτάρω το κοτόπουλο πρώτα και στη συνέχεια το κρεμμύδι, ρίχνω και το θυμάρι.
  3. Ακολουθούν οι πιπεριές και ψήνω ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  4. Ρίχνω τις ελιές και σβήνω με το κρασί. Ανακατεύω και προσθέτω τις ντομάτες. Βάζω τον κύβο μέσα στο φαί μου και ψήνω για κανένα τέταρτο περίπου ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Διορθώνω το αλατοπίπερο.
  5. Σερβίρω με γεμιστές πατατούλες ή ρύζι
  6. Ο πουρές πήρε τη θέση του μέσα στην πατάτα για ομορφιά! Φτιάχτηκε ως εξής: Τρυπω τις καθαροπλυμένες πατάτες  με πιρουνι ή μαχαίρι και τις βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων και τις ψήνω για 5 με 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  7. Τις αφήνω να κρυώσουν λίγο και κόβω ένα καπάκι από πάνω. Αφαιρώ τη γέμιση με προσοχή.
  8. Σε μπολ ανακατεύω τη γέμιση που έχω πατήσει με το πιρούνι, το τυρί, το μαϊντανό και τη μουστάρδα.
  9. Με το μείγμα αυτό γεμίζω τις κουφωμένες μου πατάτες και στολίζω με μαϊντανό.


Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν χρειαστεί , προσθέστε κιάλλο νερό.
  • Το φιλέτο ψήνεται γρηγορότερο από τα κομμάτια ολόκληρου κοτόπουλου, γιαυτό υπολογίστε τα υγρά του φαγητού. Το νερό το προσθέτουμε λίγο λίγο.
  • Για λάιτ καταστάσεις ακόμα περισσότερο, ελαττώστε το λάδι σε 2κ.σ., οι ελιές αρκούν. Οι δε πατάτες σκέτες ψητές.
  • Ψήστε και καμια δυο πατάτες παραπάνω για να γεμίσετε αρκετά τις κουφωμένες πατάτες σας και να φαίνονται πιο όμορφες!
  • Αν θελήσουεμ να βάλουμε αυγό στον πουρέ μας, καλύτερα είναι να ψήσουμε τις πατατούλες μας γεμισμένες στο φούρνο. Εγώ δεν τις  έχω φουρνίσει!
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 28 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο πιάτο, πεντανόστιμο και τόσο ομορφοστολισμένο!!! Όπως πάντα δηλαδή!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 28 Μάιος 2011
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή ,και οι γεμισμένες πατάτες πρέπει επίσης να είναι πολύ νόστιμες!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 28 Μάιος 2011
Oι πατάτες έτσι εκτός από εμφανίσιμες, είναι και πολύ νόστιμες και ελαφριές σε σχέση με τον πουρέ που έχει αρκετά μέσα. Μπορείτε με αυτή την ιδέα της κουφωτής πατάτας, να φτιάξετε τον δικό σας πουρέ, να βάλετε πάνω τυρί κίτρινο και να τα φουρνίσετε μέχρι να ροδίσει το τυράκι και σερβίρετε!!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 28 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
λατρεμενο το κοτοπουλακι,και εδω με ευκολια και απλα υλικα εφτιαξες ενα ζηλευτο πιατο,οι δε πατατες συνοδευουν απιθανα.!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 29 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αλλη μια τέλεια συνταγή για το αγαπημένο μου κοτόπουλο!!!!!!!!Μπράβο Ηλιάννα:)))
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 29 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μα τι ωραια συνταγη;ευκολη,γρηγορη και εμφανησημη μπραβο!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 19 Ιούνιος 2011
Το έφτιαξα σήμερα το κοτόπουλο,πεντανόστιμο έγινε,πιπεριές και ελιές έδωσαν πολύ ωραία γεύση !!!!
Και πάλι μπράβο Ηλιάννα!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011
Η φωτογραφία από τη Βασιλική.


Μεταφορά στην κορυφή