Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κοτόπουλο φρικασέ το γρήγορο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 12 Απρίλιος 2015
none
Περιγραφή

Νόστιμο φαγητό αλλιώς, και χωρίς να επιβαρύνει την υγεία μας.

Συστατικά
  • 1 συσκ. φιλέτο κοτόπουλο περιπου 800 γρ. σε μεγάλα κυβάκια
  • Μισή κούπα λαδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρ. Ψιλ/να
  • Μισό δεματάκι άνηθο ψιλ/νο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 μαρούλια τρυφερά ή καρδιές, χοντροκομμένα 2 εκ.
  • 1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε ¼ της κούπασ νερό
  • 2 κ.σ. κορν φλάου ή αλεύρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι ( 200 γρ.)
  • χυμό απο 2 λεμόνια
  • αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια με το λαδι αρχικά και με το κρεμμύδι στη συνέχεια σε δυνατή φωτιά για λίγο. Σβήνουμε με το ζωμό +νερό.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια ψιλοκομμένα και τα μυρωδικά. Βάζουμε στο φαγητό αλατοπίπερο και αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά.
  3. Ανακατεύω στο χυμό του λεμονιού το αλεύρι και στη συνέχεια ανακατεύω και το γιαούρτι, ώστε να έχω μια μέτρια σε πυκνότητα κρέμα. Παίρνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κρέμα και όλο αυτό το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε 1 με 2 λεπτά στη φωτιά , ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε σκέτο ή με λευκό ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα μαρούλια μας είναι σκληρά, μπορούμε να τα ζεματίσουμε για 1 με 2 λεπτά σε καυτό νερό.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή