Κοτόπουλο φρικασέ το γρήγορο
- 1 συσκ. φιλέτο κοτόπουλο περιπου 800 γρ. σε μεγάλα κυβάκια
- Μισή κούπα λαδι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρ. Ψιλ/να
- Μισό δεματάκι άνηθο ψιλ/νο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 2 μαρούλια τρυφερά ή καρδιές, χοντροκομμένα 2 εκ.
- 1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε ¼ της κούπασ νερό
- 2 κ.σ. κορν φλάου ή αλεύρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι ( 200 γρ.)
- χυμό απο 2 λεμόνια
- αλάτι , πιπέρι
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια με το λαδι αρχικά και με το κρεμμύδι στη συνέχεια σε δυνατή φωτιά για λίγο. Σβήνουμε με το ζωμό +νερό.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια ψιλοκομμένα και τα μυρωδικά. Βάζουμε στο φαγητό αλατοπίπερο και αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά.
- Ανακατεύω στο χυμό του λεμονιού το αλεύρι και στη συνέχεια ανακατεύω και το γιαούρτι, ώστε να έχω μια μέτρια σε πυκνότητα κρέμα. Παίρνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κρέμα και όλο αυτό το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε 1 με 2 λεπτά στη φωτιά , ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε τη φωτιά.
- Σερβίρουμε σκέτο ή με λευκό ρύζι.
Αν τα μαρούλια μας είναι σκληρά, μπορούμε να τα ζεματίσουμε για 1 με 2 λεπτά σε καυτό νερό.