Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κοτόπουλο φούρνου ελαφρύ

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 06 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμο και ελαφρύ το αγαπημένο μας κοτόπουλο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα[περίπου]
  •    1 κοτόπουλο σε μερίδες ή 8 μπούτια,
  •    6-8 μικρές στρογγυλές πατάτες ή 4 κανονικές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια,
  •    8 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια,
  •    3 κλωναράκια σέλερι ή σέλινο τα χοντρά κομμάτια,
  •    1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
  •    1/2 ποτήρι χυμό λεμόνι,
  •    άνηθο ψιλοκομμένο,
  •    3 κ.σ. λάδι,
  •    1 κύβο ζωμό κοτόπουλου,
  •    αλατοπίπερο, ρίγανη.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε σχολαστικά το κοτόπουλό μας, το αφήνουμε σε νερό με ξύδι 30' και το στραγγίζουμε.    Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα κόβουμε.   Στύβουμε τους χυμούς λεμονιού και πορτοκάλι.
  2. Βάζουμε σε πυρέξ τις μερίδες κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις πατάτες, τα λαχανικά, περιχύνουμε με τους χυμούς και το λάδι.   Διαλύουμε τον κύβο σε 1/2 ποτηράκι ζεστό νερό και ρίχνουμε απάνω.
  3. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά ώστε να έρθουν τα καρότα και το σέλερι κάτω από τα υπόλοιπα υλικά για να μην μας καούν στο ψήσιμο!
  4. Ψήνουμε 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχει δέσει η σάλτσα του, αφαιρούμε ζωμό από το ταψί μας, τον σουρώνουμε. Διαλύουμε 1 κ.σ. κόρν φλάουερ σε 1/2 φλ. από το ζωμό, το ρίχνουμε σε κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε έξτρα άνηθο ψιλοκομμένο και περιχύνουμε το κοτόπουλο.

Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Πέμπτη, 10 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φαίνεται πολύ νόστιμο!!!
Μεταφορά στην κορυφή