Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κορμός Χριστουγέννων

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ένας σοκολατένιος κορμός για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο!

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
  • λίγο αλάτι,
  • 1 κουταλιά κοφτή τσαγιού μπαίκιν πάουντερ,
  • 4 αυγά,
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
  • άρωμα βανίλιας,
  • 2 κουταλιές σούπας νερό.

Για την κρέμα:

  • 5 κουταλιές κόρν -φλάουρ,
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα,
  • 3 κροκάδια,
  • άρωμα βανίλιας,
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα,
  • 1 κουταλιά γλυκού νέσκαφε.
  • 1,2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο.
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη.
Οδηγίες
  1. Κάνουμε πρώτα την κρέμα: Ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ με την ζάχαρη. Χλιαραίνουμε το γάλα και βάζουμε μέσα την βανίλια ,το νεσκαφέ,25 γραμμάρια κουβερτούρας λυωμένης ,το βάζουμε στην φωτιά και προσθέτουμε τα κροκάδια χτυπημένα. Ανακατεύουμε με το σύρμα για να μην κολλήσει η κρέμα και προσθέτουμε το βούτυρο,στην συνέχεια κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε και την άχνη.Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες .
  2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 30Χ40 το στρώνουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και αυτήν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπαίκιν. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τα κροκάδια ,χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε την μισή ζάχαρη. Χτυπάμε τα κροκάδια με την άλλη μισή ζάχαρη,και την βανίλια μέχρι να πήξουν.΄Προσθέτουμε στην συνέχεια και το νερό.
  3. Κατόπιν ανακατεύουμε απαλά τα 2 μείγματα Το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε 15-20 λεπτά σε μέτριο φούρνο, προσθέτουμε σιγά-σιγά και το μείγμα του αλεύρου.το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15-20 λεπτά.
  4. Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε λαδόκολλα πασπαλισμένη με άχνη.Ξεκολλάμε το την λαδόκολλα που μαυτήν ψήθηκε το παντεσπάνι και το τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό μαζί με την λαδόκολλα την πασπαλισμένη με άχνη. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Άμα κρυώσει το ανοίγουμε και απλώνουμε ένα παχύ στρώμα κρέμας και το ξανατυλίγουμε. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε τα άλλα 75 γραμμάρια κουβερτούρας που λυώσαμε με -2 κουταλιές νερό σε μπέν μαρί. Αλείφουμε μαυτήν τον κορμό μας και τραβάμε γραμμές με πιρούνι για να δώσουμε την εμφάνιση του κορμού!

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή