Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κοραλλάκι Ογκρατέν

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 28 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο, γρήγορο κι εύκολο ογκρατέν που το λατρεύουν όλοι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 βαθύ μέτριο πυρέξ
  • 500 γρ. ζυμαρικό κοραλλάκι
  • 2 κ.σ. βούτυρο μινερβίνη
  • Μερικά φετάκια λουκάνικο ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά μας σε μέτρια κομματάκια
  • 250 γρ.  διάφορα τυριά τριμμένα, κασέρι, ρεγκάτο, γκούντα, γραβιέρα
  • 1 κρέμα γάλακτος 

Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  2. Σε μικρό τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο λουκάνικο χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία (γιατί βγάζει αρκετή από μόνο του).
  3. Σε μπρίκι «καίμε» τη 1 κ.σ. βούτυρο και περιχύνουμε τα κοραλλάκια.
  4. Προσθέτουμε 2 χούφτες από τα τριμμένα τυριά στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και τέλος προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύοντας ελαφρά.
  5. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρέξ με την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο.
  6. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών.
  7. Πάνω από τα ζυμαρικά πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα της φέτας και με τα χέρια μας αναμιγνύουμε ελαφρώς την επιφάνεια για να εισχωρήσει φέτα κι ανάμεσα.
  8. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη φέτα (με τον ίδιο τρόπο).
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τριμμένα κίτρινα τυριά και περιχύνουμε την επιφάνεια με την κρέμα γάλακτος.
  10. Ψήνουμε στους 200ο C για 20-40 λεπτά και μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να ροδοκοκκινίσει  η επιφάνεια.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να μπορέσουμε να το κόψουμε καλύτερα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο είδος ζυμαρικού επιθυμούμε!
  2. Μια υπέροχη εναλλακτική, για όσους αγαπούν τα πιο πικάντικα, είναι αντί για λουκάνικο να χρησιμοποιήσουμε σουτζούκι!



Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη συνταγή! Μπράβο σου για μία ακόμα φορά Margo!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010
Και ζαμπόν καπνιστό θα πήγαινε, αλλά και μπέικον και άλλα αλαντικά σε αυτό το θαυμάσιο ογκρατέν.
Σχόλιο από erotas , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από τα κεράσματα το λάτρεψα αυτό το φαγητό!Λαχταριστό!!!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιοτατο,ροδοκοκκινο,και μοσχομυριστο αγαπημενο ογκρατεν!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Κυριακή, 20 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μολις το έφτιαξα.....μοσχομύρισε το σπίτι!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 20 Ιούνιος 2010
H φωτογραφία από την Polly που έφτιαξε τη συνταγή,
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 03 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Vasiliki Ver που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή