Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

458-gaspatso.jpg
Γκασπάτσο



Κολυβόσμος από τον Ίασμο

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Είναι παρα πολυ νόστιμο και θρεπτικό γλυκό. Κάνει καλό στο στομάχι,μπορουμε να το φάμε και σκέτο. Στην Θράκη το φτιάχνουμε αποβραδίς του ψυχοσάββατου και επίσης το μοιράζουμε πάλι αποβραδίς σαν κάλεσμα σε μνημόσυνα. Σε άλλες περιοχές μοιραζουν ψωμακια με μελι και καρυδια. Εγώ το φτιάχνω συνέχεια σαν γλυκό, διότι μας αρεσει πολυ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Το ζουμακι απο το σιταρι που βρασαμε
  • Καθε ενα μπολ ζουμι,1 κουτ.της σουπας αλευρι
  • Κάθε 20 μπολ ζουμιου ,1 μπολ γεματο ζαχαρη
  • λιγο κιμινο
  • κανελλα
  • καρυδια
Οδηγίες
  1. Βραζουμε καλα το σιταρι μας και το κανουμε κολυβα ή το τρωμε σκετο με σταφιδες και ζαχαριτσα
  2. Το στραγγιζουμε και κραταμε ολο το ζουμι του,εαν ειναι λιγο πλενουμε το βρασμενο σιταρι και κραταμε κι αυτο το ζουμακι
  3. Σε μια μεγαλη χυτρα τοποθετουμε στο στομιο ενα μεγαλο σουρωτηρι και αρχιζουμε να μετραμε,βαζουμε στο σουρωτηρι μια κουταλια αλευρι και ενα μπολ ζουμακι και μ ενα κουταλι διαλυουμε ετσι ωστε απο κατω να τρεχει το ζουμι με το αλευρι χωρις να Σβολιαζει,μεχρι να τελειωσει το ζουμι μας.
  4. Τωρα εφ οσον ξερουμε ποσα μπολ υγρου βαλαμε προσθετουμε και τη ζαχαρη και το κιμινο
  5. Αρχιζουμε να βραζουμε σε μετρια φωτια ανακατεύοντας συνεχως για να μην μας σβολιασει.
  6. Μολις πηξει, βαζουμε σε μπολ και διακοσμουμε με κανελλα, κιμινο και καρυδια.
Σχόλια
Σχόλιο από BarBarBar , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2016
στον πατο καθε μπολ μπορουμε να βαλουμε λιγα σιταρακια βρασμενα προτου τα κανουμε κολυβα
Μεταφορά στην κορυφή