Κολοκυθόπιτα
- 1/2 κιλού φύλλο κρούστας
- 1 1/2 κιλού κίτρινο κολοκύθι έτοιμο μαλακωμένο και πολύ καλά στημένο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλλα
- 1/2 κούπας εκλεκτό σπορέλαιο
- 3/4 κούπας εκλεκτό σπορέλαιο για το άλλειμα των φύλλων
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- κανέλλα για το πασπάλισμα
- Ανακατεύουμε σε μπολ το κολοκύθι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το 1/2 κούπας ηλιέλαιο.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο
- Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το μισό απο κάθε φύλλο και διπλώνουμε το άλλο μισό πάνω σ'αυτό.
- Βουτυρώνουμε πάλι την επιφάνεια και απλώνουμε γέμιση.
- Τυλίγουμε σε μπαστούνι και στη συνέχεια σχηματίζουμε σπιράλ.
- Εγώ πριν τυλίξω σε σπιράλ, βουτυρώνω το μπαστουνάκι και γύρω- γύρω, έτσι ώστε να πάει βούτυρο παντού και να ψηθεί όμορφα η πίτα.
- Σχηματίζουμε με τα μπαστούνια ένα μεγάλο σπιράλ τυλίγοντάς τα μέσα σε ταψί 35 εκ.
- Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά.
- Ζεστή ή κρύα είναι τέλεια, πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.
οι φωτο ερχονται