Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

36-penessisiliana.jpg
Πένες α λα σισιλιάνα



Κολοκύθι γλυκό του κουταλιού με αρίδα

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού, με ένα υπέροχο σχήμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • ενα μεγαλο κολοκυθι (γιατι το μισο χαραμιζετε αφου το βγαζουμε με την αριδα),
  • καθε 30 κομματια 1 κιλο ζαχαρη
  • καθε 1 κιλο ζαχαρη 1 ποτηρι νερο,
  • λιγο λεμονι,
  • 3 φυλλα αρμπαροριζα (προαιρετικα) η 2 βανιλιες,
  • 500γρ.μελι
  • ασβεστονερο.
Οδηγίες
  1. Πως κανουμε το ασβεστονερο: Εαν δεν εχουμε σβησμενο ασβεστη στο σπιτι μας παιρνουμε μια μετρια πετρα ασβεστη, την βαζουμε στο νερο και αυτη αρχιζει να βραζει. Απομακρυνομαστε για να μην πεσει πανω στο δερμα μας και καουμε, κατοπιν και αφου κρυωσει παιρνουμε το ασβεστονερο που ανεβαινει επανω και το βαζουμε σε μια λεκανιτσα και εκει μεσα βαζουμε τα κολοκυθια μας.
  2. Αφου το βγαλουμε ολο το κολοκυθι με την αριδα, το βαζουμε σε ασβεστονερο για 2 ωρες, κατοπιν το βγαζουμε το πλενουμε πολλα νερα και το ζεματαμε για ενα πενταλεπτο, το ξαναπλενουμε με κρυο νερο και το στεγνωνουμε.
  3. Σε μια καθαρη κατσαρολα βραζουμε το σιροπι μας για 10 λεπτα (απ την στιγμη που θ αρχισει ο βρασμος) και ριχνουμε μεσα τα κολοκυθια μας, ριχνουμε την αρμπαρροριζα η την βανιλια, βραζουμε μεχρι να δεσει. Τοτε προσθετουμε το λεμονι και το μελι.
  4. Αφου κρυωσει γεμιζουμε τα βαζα μας και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ απ την ΒAR με αγαπη
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 25 Δεκέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο, εκτός της απίθανης συνταγής σου και η ανάλυση του τρόπου που γίνεται το ασβεστόνερο είναι καταπληκτική.
Μεταφορά στην κορυφή