Κόκορας λαδορίγανη
- 1 Κόκορας ελεύθερης βοσκής .
- 1 κούπα καλό ελαιόλαδο.
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι ρίγανη.( Μη σας πέσει πολύ γιατί το φαγητό θα πικρίσει )
- Αλάτι.
- Πιπέρι φρεσκοκομμένο.
- Χυμό 2 λεμονιών.
- Πλένουμε τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες. Σκουπίζουμε το κρέας αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε τα κομμάτια σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, να ροδίσουν.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε κατσαρόλα, και προσθέτουμε το λάδι που τηγανίσαμε αφού προηγουμένως το σουρώσουμε ώστε να είναι καθαρό.
- Γυρνάμε για λίγο τα κομμάτια του κοτόπουλου στο λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και λίγη ρίγανη και σκεπάζουμε το φαγητό μας με καυτό νερό. Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με μια πυκνή σαλτσούλα χωρίς ζουμιά.
- Λίγη ώρα πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιών, και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακινώντας την κατσαρόλα.
υπεροχη γευση!!!!!!!!!!!!!!!!!