Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Kιζ κέικ, το υπέροχο

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Σάββατο, 06 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο και κρεμώδες κέικ.

Συστατικά
  • 75 γρ βούτυρο
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 150 γρ αλεύρι
  • 1/2 κ γ μπεικιν 

Γέμιση

  • 500 γρ μυζήθρα
  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλ λάδι
  • 2 κρόκους (τα ασπραδια τα βαζουμε προσεκτικα σε ενα άλλο μπολ, θα τα χρειαστούμε!)
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 φακελακι Ανθος Αραβοσιτου με γευση Βανιλια,απο αυτή που την βράζουμε!!   
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το βούτυρο, σε μια λεκανη  και την ζαχαρη και αρχίζουμε να το κτυπάμε με το μιξερ,βαζουμε και τα αυγα,και  συνεχίζουμε να το δουλεύουμε μέχρι να αρχίζει να λιώνει  η ζαχαρη.
  2. Βαζουμε και το αλεύρι  με το μπεικιν και το συνεχίζουμε να το χτυπάμε  και αυτο για ακομα 3 λεπτα.
  3. Παίρνουμε μια 26αρα φορμα,που  ανοίγει  στα πλαγια και βαζουμε με το πινελο βούτυρο και το πασπαλίζουμε με την φαρίνα να πάει παντού.
  4. Βάζουμε την ζύμη μεσα και εδω θέλει με το χερι  άπλωμα και με αλεύρι μαζί.
  5. Παίρνουμε με το χέρι αλεύρι και αρχίζουμε να το απλώνουμε να πάει παντού, πάντα με αλεύρι, καθε απαλο  σπρώξιμο, με αλεύρι να ανέβει και στα πλαγια, περίπου 3 πόντους επανω. Το βαζουμε στην ακρη,για να κανουμε την γέμιση. 
  6. Παίρνουμε ενα αλλο μπολ,και βαζουμε την μυζηθρα,το γιαουρτι,την ζαχαρη, τους κροκούς και τα χτυπάμε με το μιξερ.  Βαζουμε το λαδι,την σκονη απο Ανθος Αραβοσιτου με γευση Βανιλια,και συνεχίζουμε να τα ανακατευουμε καλα να μην φαίνεται πια το λάδι, να είναι σαν μια κρέμα!
  7. Τώρα το ρίχνουμε στην φορμαμας , να πάει παντου, και το βαζουμε στον ζεστο φουρνο. Στους 175 βαθμούς,με  αέρα, για 60 λεπτα. 
  8. Μετα απο τα 60 λεπτα, εχουμε  χτυπήσει τα ασπραδια μας μαζί με τρεις κουταλιες χλιαρο νερο,να  γίνει μερεγκα σφικτή και το βάζουμε προσεχτικα  πάνω στο ζεστο γλυκο μας και το παμε περα δώθε με ενα  πιρούνι ,ας κανη μύτες δεν μας  πειραζει.
  9. Του βαζετε και απο πάνω αμυγδαλα φετουλες και αν θελετε ,μαυρη ζαχαρη,και το βάζετε πάλι στον φούρνο για 15 ως 20 λεπτα. Να το προσέξετε να μην σας καεί ,να παρη ξανθό χρωμα
  10. Όταν τελείωση να το αφήσετε στην ακρη να κρυώσει .


Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011
πολύ ωραίο!!!!!μπράβο ΓΕΩΡΓΊΑ!
Σχόλιο από LARA LO , Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011
πολύ ωραίο!!!!!μπράβο ΓΕΩΡΓΊΑ!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραιο γλυκο μπραβο Γεωργια !!!
Μεταφορά στην κορυφή