Κις Λορέν διαίτης
Για τη ζύμη
-
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
-
1 κρόκο αβγού
-
2 κουταλιές κρύο νερό
-
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
-
3 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
-
μισή κουταλιά βούτυρο
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
250 γρ. ανθότυρο
-
Λουκάνικα γαλοπούλας
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Κοσκινίζω το αλεύρι σε καλά παγωμένη μασίνα
-
Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτω το βούτυρο τον κρόκο και το νερό με λίγο αλάτι.
-
Δουλεύω τα υλικά όλα μαζί ψυχουλιαστά
-
Ζυμώνω κατόπιν ώσπου η ζύμη να σχηματισθεί σε μπάλα.
-
Τυλίγω σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο να κρυώσει
-
Εν τω μεταξύ ετοιμάζω τη γέμιση
-
Σοτάρω σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι τα κολοκυθάκια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ώσπου να μαλακώσουν και πριν το τέλος ρίχνω και τα λουκάνικα γαλοπούλας να σωταριστούν για 1 λεπτό κομμένα σε ροδέλες
-
Προσθέτω το ανθότυρο, αφού το κατεβάσω από την εστία
-
Ανοίγω την ζύμη και κόβω ανάλογα το φαρμάκι μου δίσκους ζύμης, τα τρυπάω με το πιρούνι.
-
Βάζω τα φαρμάκια ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξουν
-
Τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τα γεμίζω με φασόλια.
-
Ψήνω τα κις άδεια, σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου και τα βγάζω μόλις πάρει χρώμα.
-
Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο με τα φασόλια, ρίχνω το μείγμα των κολοκυθιών
-
Ψήνω τα κις σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια ελαφρά
-
Η συγκεκριμμένη Κις Λορέν μη περιμένετε να φουσκώσει λόγω των υλικών της
-
Αλλά η νοστιμιά της είναι εφάμιλλη με την άλλη την….πλούσια
-
Η ποσότητα αυτή βγάζει 3 τάρτες ατομικές
-
Αν κάνετε μία, βάλτε την σε 20αρα ταρτιέρα









