Κεμπάπ
- 200 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ,
- 200 γραμμάρια κιμά χοιρινό και
- 200 γραμμάρια κιμά ζυγούρι.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 2 κουταλιές λάδι.
- 1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας.
- Κύμινο ,ρίγανη
- μπαχάρι,κανέλα,
- πάπρικα καυτερή ,πάπρικα γλυκιά ,
- πιπερόριζα,κόλιαντρο ,γαρύφαλλο ,
- μοσχοκάρυδο,όλα αυτά από μια τσιμπιά,η στην μύτη του κουταλιού.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο ,
- Πιπεριές κέρατο ,
- ντομάτες κομμένες χοντρές φέτες,
- γιαούρτι.
- Αλάτι.
- Πίτες.
- Ζυμώνουμε καλά τους κιμάδες,προσθέτουμε τα μυρωδικά και τον μαϊντανό.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι,και στην συνέχεια το σκόρδο.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα των κιμάδων.
- Προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
- Πλάθουμε τα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί ,βάζουμε και τις φέτες της ντομάτας δίπλα και τις πιπεριές,
- Τα ψήνουμε στο γκρίλ και προς το τέλος βάζουμε τις φέτες ντομάτας επάνω στα κεμπάπ.
- Σερβίρουμε σε πιάτο με τις πίτες κομμένες στα 4 αφού τις αλοίψαμε με λίγο λάδι και τις ψήσαμε και αυτές.
- Βάζουμε δίπλα γιαούρτι που το ανακατέψαμε με λίγο αλάτι ,πιπέρι,και κύμινο.
Πήρα την συνταγή από την φίλη μου την Μίνα ,έκανα μερικές αλλαγές.






