Κεμπάπ με πέστο και σάλτσα γιαουρτιού
΄Ενα γευστικότατο κεμπάπ με άρωμα βασιλικού-λεμόνι-κύμινου!!Σερβιρισμένο με πιτούλες και αν θέλουμε πατάτες τηγανιτές και την υπέροχη σάλτσα του!!!
- 1 κιλό κιμά άπαχο,
- 4 κ.σ. πέστο βασιλικού,
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη,
- 2 ασπράδια αυγών ή 1 ολόκληρο,
- 2 κ.γλ. κύμινο,
- ξύσμα ενός λεμονιού,
- φρυγανιά τριμμένη,αλατοπίπερο,
- λίγο λάδι.
Για τη σάλτσα:
- 1 φλ. γιαούρτι,
- 2κ.σ. πέστο,
- 2-3 κ.σ. λάδι(ανάλογα πόσο πηχτή ή αραιή θέλουμε τη σάλτσα).
- Πίτες για το σερβίρισμα!!

- Σε λεκανίτσα ζυμώνουμε τον κιμά με το πέστο,το τυρί,το σκόρδο,ξύσμα,τα ασπράδια,αλατοπίπερο και κύμινο,λίγο λάδι.
- Βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά με 1 ώρα το μείγμα.Πλάθουμε κεμπάπ τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια και ψήνουμε σε ψηστιέρα ή στο γκριλ να ροδίσουν.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι τις πίτες τις ψήνουμε να ροδίσουν και τις κόβουμε στα τέσσερα(αν θέλουμε)μπορούμε να τις κόψουμε στα δύο ή ακόμα και ολόκληρες!
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας γιαούρτι- πέστο και λάδι και περιχύνουμε τα ζεστά κεμπάπ!!!
- Τέλειο φαγητό,με πολύ πικάντικη γεύση που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους σίγουρα!!Με μια σαλατούλα εποχής είναι ό,τι καλύτερο!!!Τα παιδιά μου το κάνουν σουβλάκι,δλδ.αλείφουν με την σάλτσα την πίτα ολόκληρη,βάζουν απάνω το κεμπαπ,μπορεί να βάλουν και ροδέλες ντομάτας,τυλίγουν και τρώνε!!!!
- Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα!!






