Κεκάκια με πορτοκάλι
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ. γλ. γεμάτα μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα, αν θέλετε για πιο έντονη γεύση, τα οποία θα χοντροκόψετε στο μούλτι
- 1 πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα του κομμένο σε κομμάτια, αφού έχετε αφαιρέσει τα τυχόν κουκούτσια.
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ¾ της κούπας μαργαρίνη
- ½ κούπα γάλα
- 1 αυγό
- 1 κούπα ζάχαρη ή και λίγο περισσότερο ανάλογα το πόσο γλυκό το θέλετε
- Χτυπώ στο μούλτι ή στο πολυμίξερ το πορτοκάλι να πολτοποιηθεί, μετά το χυμό, το γάλα, το αυγό και τη μαργαρίνη.
- Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπώ για λίγο ακόμα.
- Κατόπιν ρίχνω στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν, αφού τα έχω κοσκινίσει, και τα ανακατεύω με κουτάλι και προσθέτω στο τέλος το χοντροκομμένο αμύγδαλο.
- Μετά γεμίζω τα βουτυρωμένα φορμάκια κατά τα ¾ και ψήνω στους 180ο 30΄ περίπου, ώσπου να ροδίσουν.
- Δοκιμάζω προς το τέλος το κέικ, αν έχει ψηθεί, βάζοντας ένα καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όμως έχει υγρασία και βγαίνει ζύμη ή σαν ψίχουλα, τότε χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο.Συνταγή της Βέφας.
- Καλή επιτυχία!