Κεκάκια με κρέμα
Για τα κεκάκια
- 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 κούπας κακάο
- 1/8 κουταλάκι σόδα
- 1 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/3 κούπας γάλα
- 2/3 κούπας μαλακό βούτυρο
- 3 αυγά
- βανίλια
Για την κρέμα
- 250 γρ. σοκολάτα υγείας
- 250 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας
- 2 κ.της σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας λικέρ του καφέ .
- 250 γρμ κουβερτούρα
- 1 κ. της σ. μαργαρίινη
- 50 γάλα
- μια κουταλιά μέλι
- Χτυπήστε όλα τα υλικά, στο μίξερ.
- Μοιράστε το μίγμα σε ταψάκια για ατομικά κεκάκια, καλά βουτυρωμένα και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Για την κρέμα
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το λικέρ , το τυρί, τη ζάχαρη. και το γιαούρτι.
- ΄Οταν κρυώσουν τα κεκακια καλά ,τα γεμίζετε με ενα κορνέ, που του έχετε προσαρμόσει την πιο ψιλή μύτη.
- Τέλος γλασάρετε τα κεκάκια με γλάσο σοκολάτας .
Για το γλάσο σοκολάτας
- Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνω το γάλα και το βούτυρο.
- Ρίχνω την κουβερτούρα και την ανακατεύω μέχρι να λιώσει .
- ΄Οταν αποσύρω το μείγμα από την εστία, τότε ρίχνω το μέλι.
Ως γνωστό το αλεύρι, η ζάχαρη και το κακαο μαχονται για προσβαση στα υγρα υλικα της συνταγής και κατ’επεκταση στο νερό που αυτα περιεχουν. Το αποτελεσμα είναι πως όταν φτιαχνει κανεις κεκακια με κακαο, το κακαο δεν προλαβαινει να ενυδατωθει αρκετα και παραμένει στεγνο και ‘σαν σκόνη’ . Για πιο υγρα και σοκολατενια κεκακια με κακαο πρεπει να ενυδατωσετε το κακαο με κάποιο υγρό της συνταγης και μετά το προσθέτετε στο μιγμα.
Και την κρέμα που εχω δώσει για τη γέμιση και αυτη μπορεις να την αλλάξεις, αρκει να ειναι σε μορφη ρευστη .
Αυτη την πασιγνωστη συνταγη για κεικ την εδωσα πιο πολύ ,για την τεχνική της .Απο εκει και περα η φαντασια να ειναι καλα .