Κέικ τρίχρωμο
Ζύμη Πάστα Φλώρα
- 300 γρ. Αλεύρι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 150 γρ. κρύο βούτυρο σε κομματάκια κομμένο
Για την κρέμα
- 150 γρ. Νουτελα
- 75 γρ βούτυρο μαλακό
- 100 γρ ζάχαρη
- 5 κρόκους
- 5 ασπράδια
- 750 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 750 γρ γιαούρτι 3,5 % λιπαρά
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια, από αυτήν που βράζουμε
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 200 γρ μαρμελάδα φράουλα ή ότι άλλη σε κόκκινο χρώμα υπάρχει .
- Με τα υλικά κάνουμε την πάστα Φλώρα και την βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
- Μετά παίρνουμε ένα ταψί λίγο βαθύ 42,2x29,2 x6,5 σχεδόν και το βουτυρώνουμε. .
- Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την Βάζουμε μέσα στο ταψί
- Με ένα πιρούνι το τρυπάμε πολλές φορές
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200°c
κρέμα
- Λειώνουμε την Νουτελα.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, μετά το τυρί, μετά το γιαούρτι, το άνθος αραβοσίτου και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
- Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και την προσθέτουμε στην κρέμα μας.
- Σε 1\4 της κρέμας βάζουμε την λιωμένη Νουτελα.
- Τώρα βάζουμε με ένα κουτάλι μέσα στο ταψί επάνω στην πάστα Φλώρα μια κουταλιά καλά γεμάτη από την άσπρη κρέμα και από την άλλη με την νουτελα εναλλάξ.
- Κάνουμε τρυπούλες με ένα κουταλάκι και βάζουμε και την μαρμελάδα μέσα, μετά την πατάμε να μπει μέσα στην κρέμα.
- Με ένα πιρούνι το κάνουμε διάφορα σχεδια πάνω κάτω, γύρω γύρω
- Ψήνουμε το γλυκό μας για 45 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή το σκεπάζουμε με Αμυγδαλοπαστα ή ζαχαροπαστα και το στολίζουμε με λουλούδια.
αλλα δωκιμασε γιατι οχι;