Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο
- 3 φλ / νια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και κοσκινισμένο
- 2 φλ / νια ζάχαρη
- 1 κ. γλ. σόδα
- 6 κ. σ. κακάο
- 2 βανίλιες
- ξύσμα πορτοκαλιού 1
- 2 / 3 φλ / νιου σπορέλαιο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 2 φλ / νια νερό
- ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα στο τέλος)
- Ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά. Το ίδιο κάνω και στα υγρά.
- Ρίχνω τα υγρά στα στερεά και χτυπώ με το μίξερ για λίγα λεπτά.
- Λαδώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ.
- Ρίχνω το μείγμα, το στρώνω και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για ¾ της ώρας περίπου.
- Θα δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας τη λάμα του μαχαιριού ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι στο κέικ. Αν αυτό βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο, αν όχι το ψήνουμε κι άλλο.
- Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
- Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη
- Καλή επιτυχία!