Κέικ πορτοκάλι
- 3/4 από το Βιτάμ πακέτο.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
- 3 αυγά.
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει.(κόκκινη φαρίνα)
- 1 κουταλιά του γλυκού μπαίκιν.
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ.
- 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα καρύδια.
- Το χυμό μισού πορτοκαλιού.
- Το φλοιό μισού πορτοκαλιού κομμένο σε μικρούς κύβους.
- Μαρμελάδα πορτοκάλι.
- Αφήνουμε το Βιτάμ να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το χτυπάμε στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά το κονιάκ τον χυμό και τον φλοιό του πορτοκαλιού, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ανακατεύουμε το μπαίκιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο -λίγο. Ρίχνουμε στο τέλος και τα καρύδια και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα.
- Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα και μετά πασπαλίζουμε μέσα αλεύρι, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα.
- Κάνουμε το τέστ με το καλαμάκι και αν βγεί στεγνό ,το κέικ είναι έτοιμο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.






