Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κέικ με φράουλες και ζελέ

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 13 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Εύκολο,νόστιμο και δροσερό κέικ με ζελέ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
16 άτομα

Για το κέικ:

  • 500 γρ. φαρινάπ,
  • 4 αυγά,
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη,
  • 1 κ. γλ. αλάτι,
  • 1 1/2 φλ. γάλα ή 1 γιούρτι,
  • 200 γρ. βιτάμ,
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες,
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα (το διπλό πακέτο ζελέ),
  • 2 φλ. βραστό νερό.

Λευκό γλάσο:

  • 1 μεταλικό κουτί παγωμένο morfat,
  • 1-2 βανίλιες,
  • 3 κ.σ. άχνη,
  • Ή 200 γρ. τυρί φιλαδέλφεια,
  • 2 κ.σ. βιτάμ,
  • 1/2 φλ. τσ. άχνη.

Γλάσο φράουλας:

  • 1 κεσεδάκι φράουλες,
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική,
  • 1 φλ. νερό ,
  • 3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου ή κόρν φλάουερ,
  • 3 κ.σ. ζελέ φράουλα.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ καλά,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες. Ρίχνουμε το γάλα ή το γιαούρτι και λίγο λίγο τη φαρίνα με το αλάτι,χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενο πυρέξ 33x23 εκ. καλά λαδωμένο και αλευρωμένο, ψήνουμε για 35-40 λεπτά δοκιμάζοντας με οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο μες στο ταψί.
  3. Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό ανακατεύοντας με σύρμα καλά. Κάνουμε τρύπες στο κέικ με πιρούνι ή ξυλάκι-καλαμάκι και ρίχνουμε όλο το ζελέ προσέχοντας να περάσει στις τρύπες και σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο να πήξει το ζελέ και ετοιμάζουμε το γλάσο φράουλας.
  4. Σε κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε το νερό,ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου (αν έχετε φράουλα θα πάρει ωραία γεύση και χρώμα),ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζελέ,ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις ενώνουμε με το κρύο γλάσο φράουλας.
  5. Ετοιμάζουμε και το λευκό γλάσο-κρέμα: Χτυπάμε τo παγωμένo morfat καλά 5 λεπτά, προσθέτουμε βανίλιες και άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη. Ή χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει,προσθέτουμε την άχνη (εγώ βάζω και λίγο βιτάμ για καλύτερα αποτελέσματα της κρέμας), βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  6. Απάνω καλύπτουμε προσεχτικά με το γλάσο φράουλας όλη την επιφάνεια,κρατάμε λίγο από το γλάσο και ρίχνουμε σε κάθε κομμάτι όταν το σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει και με κεράσια και το αντίστοιχο ζελέ. Εγώ έφτιαξα τη μισή ποσότητα των υλικών για τη φόρμα μου .

Η συνταγή εδώ

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή