Κέικ καρότου
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο.
- 1&1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
- 1 φλιτζάνι καρότο στον τρίφτη, και 5-6 μικρά καρότα.
- 5 κουταλιές ζάχαρη.
- 4 κουταλιές γάλα.
- 15 αμύγδαλα κοπανισμένα.
- 1 μπέκιν ,
- 1 βανίλια,
- 1 πακέτο φαρίνα .
- 4 αυγά .
- 1 κουβερτούρα
- 125 γραμμαρίων κομμένη με το μαχαίρι.
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
- άχνη ζάχαρη.
- Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τούς κρόκους, το αλεύρι με το μπέκιν και την βανίλια ,το ξύσμα του πορτοκαλιού και το γάλα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το καρότο και μετά χτυπημένα καλά τα ασπράδια. Προσθέτουμε και την κουβερτούρα ,κομμένη με το μαχαίρι.(κρατάμε λίγη για το γαρνίρισμα)
- Αλείφουμε με λάδι και μετά αλευρώνουμε μεγάλη φόρμα.Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και βάζουμε μέσα το μείγμα .Ψήνουμε σε 150 βαθμούς 40 λεπτά και άλλα 15 στους 180 βαθμούς.Κρυώνουμε και φέρνουμε τούμπα το κέικ σε πιατέλα.
- Βράζουμε τα ξεφλουδισμένα μικρά καροτάκια με νερό να τα σκεπάζει.Μόλις μαλακώσουν και σωθεί το νερό προσθέτουμε τις 5 κουταλιές ζάχαρη και τα γυρίζουμε στην κατσαρόλα να καραμελλώσουν.Όταν κρυώσουν τα κόβουμε ροδέλες.
- Πασπαλίζουμε με άχνη το κέικ,στολίζουμε με τις ροδέλλες των καρότων και πασπαλίζουμε την τριμμένη σοκολάτα.
Τρίβουμε το καρότο στο χοντρό του τρίφτη, για να γίνει αισθητό στο γλυκό μας!Το τέστ με ξυλάκι από σουβλάκι ισχύει και εδώ : το μπήγουμε στο γλυκό και αν βγεί στεγνό σημαίνει ότι ψήθηκε.
λική!
Εφτιαξα και εγώ ένα παρόμοιο με καρότο και ανανά αλλά ήθελα να δοκιμάσω και το δικό σου:)







