Κέικ γεμιστό Έκπληξη
Υλικά για το παντεσπάνι ρολό
- 3 αυγά
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 75 γρ. αλεύρι
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Υλικά για το κέικ
- 170 γρ. βούτυρο
- 160 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 5 ασπράδια σε μαρέγκα
- 5 κρόκους
- 90 γρ. καρύδια αλεσμένα
- 90 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 κ,γ. μπέικιν
- 3 κ,σ. κακάο
- 1 κ,σ. Ρούμι
- 1 πρέζα αλάτι
- κουβερτούρα λιωμένη
- Κάνουμε το παντεσπάνι ρολό
- Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά να ασπρίσουν, σχεδόν 15 λεπτά
- Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά
- Την βάζουμε στο ταψί και την ψήνουμε για 8 λεπτά
- Αμέσως αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια καθαρή πετσέτα με λίγη ζάχαρη πασπαλισμένη
- Απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα και το κάνουμε σε ένα πολύ καλά σφιχτό ρολό Αφήνουμε να κρυώσει
- Κάνουμε το κέικ
- Έχουμε βάλει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να είναι μαλακό
- Το χτυπάμε λίγο, ρίχνουμε την ζάχαρη, σιγά- σιγά τους κρόκους, την βανίλια, αλάτι και το ρούμι
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το κακάο, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά
- Στο τέλος την μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά
- Παίρνουμε μια φόρμα στενόμακρη την βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με παξιμάδι
- Ρίχνουμε το μισό υλικό από το κέικ
- Βάζουμε το ρολό και το πατάμε πολύ λίγο (ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ)
- Το σκεπάζουμε με το άλλο μισό υλικό του κέικ και στρώνουμε καλά
- Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά στους 170-175 βαθμούς στον αέρα
- Γαρνίρουμε με την κουβερτούρα ή με άχνη ή την στολίζουμε με ζαχαρόπαστα