Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3114-likerverikoko.jpg
Λικέρ βερύκοκου



Κεφτεδάκια γεμιστά πανέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 02 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι μικρά, είναι τραγανά, είναι πεντανόστιμα και όσο θέλει ο καθέναs light!!Κάνει και για μπουφέ.

 

Συστατικά

  • 1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλου στήθος ή μπούτι ( περίπου 700 γρ.)κιμάς, που εγώ τον κάνω στο μούλτι ή κιμάς από άλλο κρέας.
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλ/νη
  • 1 αυγό ή 1 ασπράδι
  • λίγη σόδα
  • μισή κούπα φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε μισή κούπα περίπου γάλα
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλ/νος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κομμάτι κίτρινο τυρί ορθογώνιο κομμένο σε κυβάκια

Για το πανάρισμα

  • 1 φλ/νι αλεύρι
  • 2 αυγά ή 3 ασπράδια χτυπημένα ελαφρά
  • 1 φλ/νι φρυγανιά τριμμένη
  • λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες

  1. Βάζω όλα τα υλικά (μέχρι το τυρί) σε λεκάνη και τα ζυμώνω καλά. Αφήνω στο ψυγείο καμιά ωρίτσα για να σφίξουν.
  2. Μετά φτιάχνω μικρά μπαλάκια και στο κέντρο του καθενός βάζω και ένα κυβάκι τυρί και τα κλείνω με προσοχή σε ολοστρόγγυλα μπαλάκια.
  3. Όταν τα ετοιμάσω όλα, τα πανάρω πρώτα σε αλεύρι, μετά σε αυγό χτυπημένο και τέλος σε φρυγανιά.
  4. Έτοιμα για τηγάνισμα σε ελαιόλαδο ή άλλο λάδι, μέχρι να χρυσοκοκκινίσουν.
  5. Tαιριάζει η σάλτσα καφέ ή απλή μουστάρδα ή κέτσαπ ή μαγιονέζα με βασιλικό ή δυόσμο φρέσκο χτυπημένα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μην κολλά ο κιμάς στα χέρια, αλείψτε τα χέρια με λάδι!
Σχόλια
Σχόλιο από Captain_Cook , Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια φαινονται! Τέλεια για μπουφέ!
Μεταφορά στην κορυφή