Κατσικάκι ή αρνάκι ρολό
Φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι, για μπουφέ, για το Πάσχα, για κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.
- 2 μπουτάκια κατσικίσια ή αρνίσια ξεκοκαλισμένα 3 κιλά περίπου
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- Μερικές λιαστές ντομάτες
- Κομμάτια κεφαλοτύρι σε ράβδους
- Χυμό λεμονιού
- 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες σοταρισμένη σε λάδι
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- Λίγη σόγια (προαιρ.)
- Βάζω το κρέας στον πάγκο και το κτυπώ με τον μπαλτά να ανοίξει όσο είναι δυνατόν.
- Το περιχύνω με λίγο λεμόνι και το αλατοπιπερώνω.
- Αλείφω εσωτερικά το κρέας με το πέστο και βάζω σκόρδο, ρίγανη, λιαστή, τυρί, πιπεριές.
- Το κάνω ρολό και το δένω με σπάγκο βαμβακερό ή το βάζω σε δίκτυ του χασάπη ή το τυλίγω σε μια λαδόκολλα που στρίβω τα άκρα της σαν καραμέλα.
- Βάζω το κρέας στο ταψί χωρίς τίποτα λιπαρό και υγρό, το περιχύνω με λίγη σόγια και το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.
- Το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο και το ψήνω για 1,5 ώρα. Το φαγητό θα βγάλει αρκετό ζουμί.
- Το ξεσκεπάζω, προσθέτω τις πατάτες και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 με 1,5 ώρα να ξεροψηθεί το κρέας αλλά και οι πατάτες.