Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2373-fakessalata.jpg
Φακές σαλάτα



Καταίφι

recipe image
Προστέθηκε απόΡοδάνθη, Παρασκευή, 15 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1   πακέτο   καταίφι  (ίνες)
  • 200 γρ  καρύδι   περασμένο  στο   μούλτι
  • λίγη   κανέλα
  • 150 γρ   βούτυρο  είτε   μαργαρίνη   είτε   αγελαδινό

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2  φλιτζάνια  νερό
  • 1  1/2   φλιτζάνι   ζάχαρη
  • 1/2   φλιτζάνι   μέλι (  2   μεγάλες   κουταλιές  παραγεμισμένες)
  • κανέλα   ξυλάκι
  • φλούδα   λεμονιού
Οδηγίες

1.  Ξένουμε  το   καταίφι  μας

2.  Το   κάνουμε   λωρίδες   και   προσθέτουμε  μια   κουταλιά  της   σούπας   καρύδι .

3.   Βάζουμε  λίγο   καταίφι   απο   πάνω  σαν   καπάκι   και   το   κλείνουμε    σαν  ρολό   σφιχτά .

4.  Λιώνουμε  το   βούτυρο   μας   και   με   πινέλο   αλείφουμε  τα   καταίφια   μας    στην   κορυφή. Το   υπόλοιπο   που  θα   περισσέψει  το   περιχύνουμε   πάνω   τους .

5 . Ψήνουμε   σε   αερόθερμο   στους   180  μέχρι   να   ροδοκοκκινήσει.

6. Βγάζουμε   το   καταίφι   να   κρυώσει   και   αφου   κρυώσει   φτιάχνουμε   το   σιρόπι.

7. Σε   κατσαρόλα  προσθέτουμε   τα   υλικά   μας   και   περιμένουμε   να   βράσει . Ξαφρίζουμε   απο   την   κατσαρόλα   τον   αφρό   και   περιμένουμε    2   με  3   λεπτά   να   δέσει   λίγο .

8. Με   κουτάλι  περιχύνουμε   τα    καταίφια   μας    ένα   ένα  και  το   υπόλοιπο   πάνω    τους. Το   σιρόπι   φτάνει   μεχρι   τη   μέση   του   στρογγυλού   μου   πυρέξ .

Λίγα μυστικά ακόμα
Υπάρχει  παρόμοια συνταγή  Καταϊφάκια με αμύγδαλο
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 18 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατα τα κανταϊφάκια σου!!
Σχόλιο από mpia , Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011
τελειο το κανταιφακι σου ετσι τι φτιαχνω και εγω .. ετσι το εμαθα απο την μαμα μου.... μπραβο τελειεσ οι φωτογραφιες!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή