Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Καρυδόπιτα με σοκολάτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πανεύκολη σοκολατένια καρυδόπιτα με λίγα αυγά.

Συστατικά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 350 αλεύρι κοσκινισμένο με
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • Μισό κουταλάκι σόδα
  • 3 αυγά χτυπημένα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 1 / 2 κ. γλ. Μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. γλ. Κοφτό Κανέλλα
  • 1 / 2 κ. γλ. Γαρύφαλλο
  • Λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες

Για το σιρόπι

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει, αφήνουμε 2 λεπτά και μετά το σβήνουμε τη φωτιά.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη ζύμη

  1. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και την περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας με κουτάλα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν, τα καρύδια, τη λιωμένη
  3. Σοκολάτα, τη σόδα και τέλος τα χτυπημένα αυγά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεγάλο, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180ο για 50 με 60 λεπτά. Φουσκώνει και ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  5. Στη ζεστή καρυδόπιτα, αφού τη χαράξουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε χρειάζεται μίξερ.
Παρόμοια συνταγή: Καρυδόπιτα η αρωματική

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ Λαχταριστή και Μυρωδάτη φαίνεται!! Μου αρέσει που έχει λίγα αυγά!
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ εύκολη και γρήγορη καρυδόπιτα Ηλιάννα. Και τα λίγα αυγά είναι συν στη συνταγή. Θα τη φτιάξω στη γιορτή της κόρης μου που πλησιάζει.Σκέφτομαι μάλιστα να κάνω κ λίγες γραμμές λιωμένης σοκολάτας από πάνω.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009
Και εγώ προσέχω το θέμα των αυγών. Και οι περισσότερες καρυδόπιτες έχουν πολλά πολλά αυγά, δυστυχώς.
Είναι πολύ ζουμερή και σοκολατένια που θεωρώ ότι δε χρειάζεται άλλη σοκολάτα, Μαριάντα :) Αλλά πάλι εσύ θα αποφασίσεις.
Σχόλιο από annaki , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Επιτέλους μια "λαϊτ" συνταγή στο θέμα αυγών! Μπράβο!! Και μόνο που τη βλέπω, λιώνω. Θα την δοκιμάσω σύντομα.
Σχόλιο από annaki , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Επιτέλους μια "λαϊτ" συνταγή στο θέμα αυγών! Μπράβο!! Και μόνο που τη βλέπω, λιώνω. Θα την δοκιμάσω σύντομα.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2009
Με λίγο κακάο διαλυμένο σε λίγο νερό, συμβιβάζεσαι; :)
Σχόλιο από afroditi , Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
και εμένα μου αρεσει που δεν εχει πολλά αυγά , (αν μου μυρίσει το αυγό στο γλυκό .... ) εχεί κ σοκολάτα ... θα δοκιμαστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα σίγουρα!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2009
Η φωτογραφία από τη Mara, που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από marilou , Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ εύκολη και εύγευστη.Εφτιαξα το σιρόπι λίγο πιο αραιό και την έψησα για μισή ώρα στους 180 και άλλη μισή στους 170.Μπράβο Hlianna.
Σχόλιο από xrysapol , Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011
παρατηρηση 1: κατα το ψησιμο ανοιξε στο πανω μερος
παρατηρηση 2: λασπωσε μετα το σιροπιασμα
παρατηρησ 3: η γευση της παρα πολυ καλη
τι εκανα λαθος;
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011
Το λάσπιασμα μπορεί να σου έγινε γιατί δε θα ψήθηκε καλά και κυρίως από κάτω. Μήπως δε σου φούσκωσε όσο έπρεπε; Μήπως ήταν και τα 2 ζεστά. Το σκάσιμο δεν ξέρω από τι μπορεί να έγινε.
Μεταφορά στην κορυφή