Φλωρεντινέρ (Florentiner)
100 γρ κερασάκια κομμένα
200 γρ Αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, σε ψιλές φετούλες
25 γρ Βούτυρο
50 γρ Ζάχαρη
50 γρ Μέλι
1 βανίλια
75 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- Κόβουμε τα κερασάκια
- Τα αμύγδαλα Mandeln τα βάζουμε στο τηγάνι χωρίς βούτυρο και τα ψήνουμε λίγο να ξανθύνουν.
- Βάζουμε στο ταψί κόλλα ψησίματος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C βαθμούς.
- Το μίγμα το κρατάμε πάντα ζεστό
- Βούτυρο με τη ζάχαρη, βανίλια και το μέλι.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε να λιώσουν και να πάρουν ελάχιστο χρώμα.
- Βάζουμε τα κερασάκια και τα αμύγδαλα.
- Τα ανακατεύουμε λίγο, περίπου 5 λεπτά.
- λεπτά Με ένα κουτάλι βάζουμε το μίγμα στο ταψί με το λαδόχαρτο και το ψήνουμε 7 'περίπου
- Μετά το ψήσιμο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, παίρνουμε τα Florentiner και τα βάζουμε στη σχάρα για να κρυώσουν τελείως,
- Σε μπεν - μαρί ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα Florentiner.
- Τα βάζουμε αμέσως επάνω στο λαδόχαρτο να κρυώσουν τελείως