Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1293-nisaston.jpg
Νισαστόν



Τούρτα καραμέλας με ζύμη κραμπλ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 13 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Εύκολη και νόστιμη τούρτα- τάρτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για την τριφτή ζύμη ( κραμπλ )

  •    100 γρ βούτυρο
  •    120 γρ μαύρη η καστανη ζάχαρη
  •    100 γρ αλεύρι, που κανουμε τα τσουρεκια
  •    50 γρ αμύγδαλα σε φέτες
  •    πρέζα αλάτι
  •    πρέζα κανέλα
  •    Λίγα αμύγδαλα σε φέτες για τη φόρμα

  Γέμιση

  •    1 ζαχαρουχο γάλα βρασμενο σε καραμέλα , υπάρχει και έτοιμο
Οδηγίες
  1. Παίρνουμε μια 24 η 26αρα φορμα ,την βουτυρωνουμε πολυ καλα και την πασπαλιζουμε με τα αμύγδαλα, την βαζουμε λιγο στο ψυγειο.
  2. Φτιαχνουμε την τριφτη ζυμη (κραμπλ):   Βαζουμε σε λεκανη το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα, τα τριβουμε με τα δαχτυλα, προσθέστε το αλεύρι και συνεχιστε το τριψιμο, η ζύμη, να ειναι σαν ψίχουλα.
  3. Τελευταία προσθέστε και τα αμύγδαλα, τριψτε λιγο ,κρατάμε μια κούπα σχεδόν και το υπόλοιπο το πατάμε μεσα στην φόρμα, απλωνουμε επάνω την καραμέλα και πασπαλιζουμε από πάνω την ζύμη που κρατήσαμε.
  4. Ψήνουμε σε ζεστό φουρνο στους 180 βαθμούς περίπου 40 -50 λεπτά. Αναλογα τον φουρνο μας
  5. Όταν κρυώσει , πασπαλίζουμε με άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το ζαχαρούχο μπορούμε να το κάνουμε καραμέλα, αν το βάλουμε με το κουτί κλειστό, σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει και να το βράσουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2,5 ώρες.

Επίσης μπορούμε να φιάξουμε Καραμέλα σπιτική βουτυράτη

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή