Καρυδοκουραμπιέδες
- 3 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους.
- 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό.
- 200 γραμμάρια άχνη.
- 1/3 φλιτζάνι ανθόνερο.
- 500 γραμμάρια καρυδόψυχα χοντοκοπανισμένη.
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
- 500 γραμμάρια άχνη.
- 1/2 φλιτζάνι ανθόνερο.
- Λαδόκολλες.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη(200γρ). Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή.
- Στους κρόκους προσθέτουμε το ανθόνερο (1/3 φλιτζάνι) και εναλλάξ το σιμιγδάλι και το καρύδι. Στην συνέχεια βάζουμε λίγη μαρέγκα αρχικά ,και μετά την υπόλοιπη. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
- Βουτάμε στο λιωμένο βούτυρο τα χέρια μας και πλάθουμε κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τους αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα.τους ψήνουμε 25-30 λεπτά
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τους αλείφουμε με πινέλο βουτηγμένο στο ανθόνερο και τους βυθίζουμε σε μπόλικη κοσκινισμένη άχνη.
Η Αργυρώ έκανε στην τηλεόραση αυτούς τους κουραμπιέδες και εγώ τους επανέλαβα και στους παρουσιάζω! Είναι πολύ καλοί!






