Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καρυδοκουραμπιέδες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια συνταγή από την Πελοπόννησο, ωραιότατη!

Συστατικά
  • 3 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους.
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό.
  • 200 γραμμάρια άχνη.
  • 1/3 φλιτζάνι ανθόνερο.
  • 500 γραμμάρια καρυδόψυχα χοντοκοπανισμένη.
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
  • 500 γραμμάρια άχνη.
  • 1/2 φλιτζάνι ανθόνερο.
  • Λαδόκολλες.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη(200γρ). Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή.
  2. Στους κρόκους προσθέτουμε το ανθόνερο (1/3 φλιτζάνι) και εναλλάξ το σιμιγδάλι και το καρύδι. Στην συνέχεια βάζουμε λίγη μαρέγκα αρχικά ,και μετά την υπόλοιπη. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
  3. Βουτάμε στο λιωμένο βούτυρο τα χέρια μας και πλάθουμε κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τους αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα.τους ψήνουμε 25-30 λεπτά
  4. Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τους αλείφουμε με πινέλο βουτηγμένο στο ανθόνερο και τους βυθίζουμε σε μπόλικη κοσκινισμένη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η Αργυρώ έκανε στην τηλεόραση αυτούς τους κουραμπιέδες και εγώ τους επανέλαβα και στους παρουσιάζω! Είναι πολύ καλοί!

Καρυδοκουραμπιέδες

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή