Καπνιστός Σολομός Τερίνα
-
600 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
-
250 Creme-fraiche (κρέμα γάλακτος παχιά για μαγειρική όχι ζαχαροπλαστική)
-
3 κ,σ. άγριο ραπάνι, (το πουλάνε σε βαζάκια)
-
1 μάτσο άνηθο
-
1 μάτσο σχινόπρασο
-
αλάτι, πιπέρι
-
300 -500 γρ. καπνιστό σολομό
-
6 κομμάτια ψωμί μαύρο από το Άλντι ή Λιντλ
Γαρνίρισμα
-
λίγες ροδέλες λεμόνι
-
μεμβράνη
-
Ανακατεύουμε το Φιλαδέλφεια με την παχιά κρέμα γάλακτος
-
Προσθέτουμε και το αγριορέπανο και ψιλοκόβουμε και το σχινόπρασο
-
Κρατάμε λίγο από τον άνηθο και τον υπόλοιπο τον ψιλοκόβουμε
-
Τα βάζουμε κι αυτά στο τυρί, πιπέρι, αλάτι, τα ανακατεύουμε καλά να γίνει μια κρέμα
-
Παίρνουμε μια στενόμακρη φόρμα την ντύνουμε με την μεμβράνη, έτσι που να πέφτει λίγο έξω για να το τυλίξουμε μετά
-
Βάζουμε μια στρώση από τον σολομό, μετά μια στρώση από την κρέμα, μετά 2 κομμάτια μαύρο ψωμί
-
Μετά, κρέμα, σολομό, ψωμί και τελειώνουμε με σολομό
-
Το τυλίγουμε με την μεμβράνη και με μια δεύτερη από πάνω, έτσι που να είναι καλά τυλιγμένο
-
Το βάζουμε στο ψυγείο και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα
-
Βγάζουμε την μεμβράνη γαρνίρουμε με τι ροδέλες λεμονιού και τον άνηθο