Kανελόνια χειροποίητα γεμιστά......
Ζύμη
- 400 γρ αλεύρι
- 3 αυγά
- Αλάτι
- 3 κ.σ λάδι
Γέμιση
- 3 κ.σ λάδι
- 500 γρ κιμά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κρεμμύδια
- 150 γρ αρακά κατεψυγμένο
- 200 γρ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες κομμένα
- 2 κ, γ κρεατόσουπα σε σκόνη
- 200 γρ σπανάκι
- Αλάτι πιπέρι
μπεσαμέλ
- 120 γρ βούτυρο
- 80 γρ αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ τυρί εμενταλερ
- 100 γρ παρμεζάνα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
Ζύμη
- Όλα τα υλικά για την ζύμη τα ζυμώνουμε.
- Βάζουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Παίρνουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους και το σκόρδο το ίδιο.
- Βάζουμε σε τηγάνι το λαδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να ξανθύνουν
- Ρίχνουμε και τον κιμά, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά
- Βράζουμε για 30 λεπτά
- Τώρα ανοιγουμε το ζυμάρι σε ενα λεπτό φύλλο.
- Βάζουμε νερό σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε το φύλλο για 3-4 λεπτα
- Το βγάζουμε μετα το στραγγίζουμε και ρίχνουμε αμέσως κρύο νερό.
- Το απλώνουμε και βάζουμε την γέμιση να πάει παντού.
- Ρίχνουμε και 200 γρ τριμμένο Γκουντα
- Το τυλίγουμε σε ενα ρολό.
- Και κόβουμε σε κομμάτια 5-6 πόντους το ένα.
- Τα βάζουμε σε ενα βουτυρωμένο πυρέξ με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Τώρα κάνουμε την μπεσαμελ και την απλώνουμε επάνω στα κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Επίσης με αυτό το ζυμάρι, μπορούμε να φτιάξουμε και μικρά ζυμαρικά και να τα βράσουμε;
η ζυμη τους ειναι παρα πλυ ευκολη και ανοιγη ανετα οπως και στα φυλα για την πιτα
ναι μπορουμε να κανουμα και αλλα φαγητα και λαζανια ακομη,μονο που θα κοβουμε το ανοιγμενο φυλο σε κομματια μετα στο βραστο νερο για λιγο και ενταξη
400 γρ σιταρενιο αλευρι σκληρο
200 γρ νερο
1 κ.σ ελεολαδο
1 κγ,αλατι
καντο και πες μου την διαφορα
η βαλε 1 αυγο και λιγοτερο νερο στο βαρος tου αυγου