Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

550-rownies.jpg
Βrownies στα γρήγορα



Kανελόνια χειροποίητα γεμιστά......

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Ζύμη

  • 400 γρ αλεύρι
  • 3 αυγά
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ λάδι

Γέμιση

  • 3 κ.σ λάδι
  • 500 γρ κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 150 γρ αρακά κατεψυγμένο
  • 200 γρ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες κομμένα
  • 2 κ, γ κρεατόσουπα σε σκόνη
  • 200 γρ σπανάκι
  • Αλάτι πιπέρι

μπεσαμέλ

  • 120 γρ βούτυρο
  • 80 γρ αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ τυρί εμενταλερ
  • 100 γρ παρμεζάνα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες


Ζύμη

  1. Όλα τα υλικά για την ζύμη τα ζυμώνουμε.
  2. Βάζουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γέμιση
  1. Παίρνουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους και το σκόρδο το ίδιο.
  2. Βάζουμε σε τηγάνι το λαδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να ξανθύνουν
  3. Ρίχνουμε και τον κιμά, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά
  4. Βράζουμε για 30 λεπτά
Κανελόνια
  1. Τώρα ανοιγουμε το ζυμάρι σε ενα λεπτό φύλλο.
  2. Βάζουμε νερό σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε το φύλλο για 3-4 λεπτα
  3. Το βγάζουμε μετα το στραγγίζουμε και ρίχνουμε αμέσως κρύο νερό.
  4. Το απλώνουμε και βάζουμε την γέμιση να πάει παντού.
  5. Ρίχνουμε και 200 γρ τριμμένο Γκουντα
  6. Το τυλίγουμε σε ενα ρολό.
  7. Και κόβουμε σε κομμάτια 5-6 πόντους το ένα.
  8. Τα βάζουμε σε ενα βουτυρωμένο πυρέξ με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  9. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  10. Τώρα κάνουμε την μπεσαμελ και την απλώνουμε επάνω στα κομμάτια.
  11. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 45 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αν το φτιάξω με ζύμη κρέπας ψημένη και όλα τα άλλα όπως λες εσύ, γίνεται; Φυσικά με τη δική σου πρόταση, θα είναι άριστο, αλλά λέω στην περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να ζυμώσει φύλλο για ζυμαρικά .
Επίσης με αυτό το ζυμάρι, μπορούμε να φτιάξουμε και μικρά ζυμαρικά και να τα βράσουμε;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2009
Ηλιαννα ,μηπως ομως δεν γινει καλλο το φαγητο;και τα κανελονια σου θα γινουν λασπωτα;
η ζυμη τους ειναι παρα πλυ ευκολη και ανοιγη ανετα οπως και στα φυλα για την πιτα
ναι μπορουμε να κανουμα και αλλα φαγητα και λαζανια ακομη,μονο που θα κοβουμε το ανοιγμενο φυλο σε κομματια μετα στο βραστο νερο για λιγο και ενταξη
Σχόλιο από Giannis , Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
poly kalo...
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2009
Εντάξει, δεν θα τα επιχειρήσω να τα φτιάξω αλλιώς, αλλά να τα αυγά είναι πολλά και αυτό με ενοχλεί. Πώς μπορώ να φτιάξω τη ζύμη χωρίς τόσα πολλά αυγά; με τι να τα αντικαταστήσω;
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2009
Ηλιαννα


400 γρ σιταρενιο αλευρι σκληρο
200 γρ νερο
1 κ.σ ελεολαδο
1 κγ,αλατι


καντο και πες μου την διαφορα
η βαλε 1 αυγο και λιγοτερο νερο στο βαρος tου αυγου
Σχόλιο από Τερτίλης , Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2016 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ ωραια συνταγή. Μπραβο και ευχαριστούμε πολυ.
Μεταφορά στην κορυφή