Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

526-526xavai-111.jpg
Χαβανέζικη Σαλάτα



Καλοκαιρινό Cheesecake με φρούτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 26 Ιούλιος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τούρτα ψυγείου, εύκολη, γρηγόρη και χωρίς ψήσιμο.

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. μασκαρπονε
  • 500 γρ. τυρι κρεμα
  • 4 βανιλιες
  • 200 γρ. ζαχαρη
  • χυμό από λεμόνι ή λάιμ
  • 30 γρ. ζελατινη σκόνη που μπαίνει σε κρυο υλικό ( οχι αυτή που την βαζουμε να ζεσταθει) η βαζουμε 5 φύλλα ζελατινη τα μουλιαζουμε σε κρυο νερό και μετα τα βγαζουμε απο το νερό και τα ζεσταίνουμε σε μπρικακι να λιώσουν

βάση τούρτας

  • 2 πακέτα πτι περ
  • 250 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 σακούλα Φρουτα κατεψυγμένα διαφορα η φρεσκα περιπου 1 κιλο
  • 110 μλ νερό
  • 4 φακελάκια Κοκκινο η διάφανο ζελέ ( από lidl)
  • 100 γρ. ζαχαρη
  • 2 βανιλιες
  • 1 σφηνάκι ρούμι
Οδηγίες
  1. Βαζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λειώσει. Τριβουμε με τα χέρια μας τα μπισκοτα και ριχνουμε το ζεστο βούτυρο. Ζυμωνουμε σε ενα μειγμα. Το βαζουμε σε μια 24αρα φόρμα και στο ψυγείο.
  2. Βαζουμε σε ενα μπολ το μασκαρπονε, το τυρι κρεμα, τη ζαχαρη με τη βανιλια, το χυμο λαιμ η λεμονι και τα χτυπαμε με το μιξερ καλα για περιπου 5 λεπτα να ενωθουνε ολα καλα. Το απλώνουμε επανω στην βάση. Πάλι στο ψυγείο
  3. Ετοιμάζουμε το ζελέ: Σε μια κατσαρολα βαζουμε τη ζαχαρη , ζελέ, τις βανιλιες , το νερό, το ρούμι. Ανακατεύουμε, ριχνουμε τα φρουτα και βαζουμε την κατσαρολα στη φωτιά να πάρουν μια βραση. Ετσι οπως ειναι καυτό το απλώνουμε επανω στην κρεμα. Πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες
  4. Κρατάει μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

 Aντί για ζελέ, μπορούμε να βάλουμε μια μαρμελάδα φρούτων.

Σχόλια
Σχόλιο από Farfalla , Πέμπτη, 07 Αύγουστος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Fenete poli nostimo kai grigoro cheesecake kai 8a to dokimaso amesa! Apla mia diefkrinisi gia tin zaxari: Anaferei sta ylika 3 diaforetikes posotites zaxaris (150 gr, 200gr kai 100gr). Poia posotita mpenei pou? (vasi, krema, frouta). Kai telos se poio simeio tis sintagis anamignioume tin zelatini? Stin analitiki perigrafi den leei an prepei na mpei sto mixer me tin krema i' mazi me ta kokkina frouta. Ypo8eto apo moni mou oti mallon stin krema.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 08 Αύγουστος 2014
Καλημερα Φαρφαλα,
Στο βήμα 2 ,μαζι με το μασκαρπονε και τα αλλα βαζουμε και τα 200 γρ ζαχαρη ,
Την ζελατινη την βαζουμε και αυτή μεσα στην κρεμα ετςι οπως είπες

Στο βήμα 3 ριχνουμε τα 100 γρ ζαχαρη
Απλά στα υλικά δεν πρόσεξα και εβαλα τα 150 γρ ζαχαρη παραπανίσια ! Αν μπορη η Ηλιαννα μας να το αφαιρέσει τα 150 γρ ,
Καλη επιτυχία
Μεταφορά στην κορυφή