Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καλιτσούνια Κρητικά λυχναράκια

recipe image
Προστέθηκε απόελσα, Παρασκευή, 10 Μάιος 2013
none
Περιγραφή

Παραδοσιακό, πασχαλινό γλυκό της Κρήτης.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
70 κομμάτια περίπου

 Για τη ζύμη:

  •    1,5 φλ.τσ.βούτυρο ή 1 βιτάμ
  •    2 φλ.τσ.ζάχαρη
  •    6 αυγά
  •    7 φλ.τσ. αλεύρι κοσκινισμένο-περίπου
  •    1 κ.γλ.κοφτό αλάτι
  •    2 φακελάκια μπέικιν
  •    3/4 φλ.τσ γάλα
  •    3 βανίλιες

 Για τη γέμιση:

  •    2 κιλά μυζήθρα
  •    ζάχαρη κατά προτίμηση-περίπου 25κ.σ.
  •    1 αυγό για άλειμμα και κανέλα για πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη, μόνο το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο-λίγο, ώστε αν χρειαστεί να αφαιρέσουμε ή να συμπληρώσουμε. Πρέπει η ζύμη που θα φτιάξουμε να μην κολλάει στα χέρια μας.
  2. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με το πλάστη ένα φύλλο. Με ένα πιατάκι του ελλ.καφέ για οδήγο κόβουμε κύκλους με το μαχαίρι.
  3. Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά γέμισης σε κάθε φυλλαράκι και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τα 'τσιμπάμε '. Αν μας είναι δύσκολο τότε τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν καλά.
  4. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνουμε όμως κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο και δεν πρέπει να κολλήσουν μεταξύ τους.
  5. Τα αλείφουμε με αυγό για να μην καεί η μυζήθρα στο ψήσιμο και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε ένα άδειο κουτί κονσέρβας από κομπόστα θα σας βοηθήσει να κόψετε εύκολα τα καλιτσούνια.

Καλιτσούνια Κρητικά

Κρητικά καλτσούνια

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 11 Μάιος 2013
Πολύ ωραία τα καλτσούνια σου, Έλσα, μπράβο! Το βούτυρο μπαίνει λιωμένο;
Σχόλιο από ελσα , Σάββατο, 11 Μάιος 2013
Το βούτυρο δεν είναι απαραίτητο να είναι λιωμένο,αν είναι λίγο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου όμως ,
θα μας διευκολύνει στο ζύμωμα.
Μεταφορά στην κορυφή