Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Building on the foundation of its predecessor
DonnaKB 28.5.2022 7:01
Ultra-soft steps, meet superior cushioning
DonnaKB 28.5.2022 6:57
Inspired by the vibrant energy and sights that tak
DonnaKB 28.5.2022 6:55
Pairing a down-to-earth persona with out-of-this-w
DonnaKB 28.5.2022 6:52
The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

427-profiterol1.jpg
Προφιτερόλ



H γαλατόπιτα γλύκισμα της μαμάς μου

recipe image
Προστέθηκε απόthomaei, Δευτέρα, 14 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι η γαλατόπιτα της μαμάς μου! Είναι νοστιμότατη, χωρίς πολλά αυγά και όταν η μαμά μου την φτιάχνει εξαφανίζεται αμέσως!

Συστατικά

Για τα 8 χωριάτικα σπιτικά φύλλα θελουμε:

  • 700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κουταλιες ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • χλιαρό νερό όσο πάρει
  • λίγη ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • λίγη κανέλλα σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 7 κ.σ ζάχαρη ή λιγότερη ανάλογα τα γούστα σας
  • 5 κ.σ γεμάτες αλεύρι (μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 2 κ.σ γεμάτες κορν-φλάουρ
  • 1 κ.σ γεμάτη βιτάμ
  • 1 πρέζα αλάτι (ελάχιστο)

Για την γέμιση των φύλλων:

  • zάχαρη για πασπάλισμα
  • Κανέλα
  • Μισή κούπα μπαγιάτικο ψωμάκι τριμμένο
  • Μισή κούπα καρύδι τριμμένο στο μουλτι
  • Ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
Οδηγίες
  1. Για την κρέμα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το αλεύρι και το κορν- φλάουερ, την κανέλλα, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  2. Όταν μας πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ, τις βανίλιες και τα αυγά και απλά ανακατεύουμε καλά.
  3. Λαδώνουμε το ταψάκι μας και βάζουμε τα 3 φύλλα ραντίζοντας το καθένα με λάδι. Στο τρίτο φύλλο επανω προσθέτουμε το μπαγιάτικο τριμμένο ψωμάκι , την κανέλα , την ζάχαρη και τα τριμμένα καρύδια. Μετά προσθέτουμε ένα ακόμα φύλλο και προσθέτουμε την κρέμα και ξανά τα 2 άλλα φύλλα (ραντίζοντας τα με λάδι) , στην συνέχεια πάλι προσθέτουμε το μπαγιάτικο τριμμένο ψωμάκι , την κανέλα , την ζάχαρη , και τα τριμμένα καρύδια και μετά ξανά πάλι τα άλλα 2 φύλλα (ραντίζοντας τα με λάδι)
  4. Αν θέλουμε στο σημείο αυτό χαράζουμε την πίτα μόνο το πάνω φύλλο και την βρέχουμε με λίγο νεράκι και μετά ρίχνουμε και σουσάμι.
  5. Ψήνουμε στους 180 για μια περίπου ώρα. Όταν πάρουν τα φύλλα, η πίτα είναι έτοιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η κρεμα αυτής της συνταγης θέλει καλό ανακάτεμα όταν φτιάχνουμε την κρέμα μας και σε χαμηλη φωτια , και ότι πρέπει να την ελέγχουμε όταν ψήνεται..
  • Μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο από μια ώρα ψήσιμο !
  • Kαι για περισσότερο άρωμα μπορούμε να ρίξουμε στην κρέμα μας λίγο ξύσμα απο ακέρωτο λεμόνι !
  • Μπορείτε αν δεν σας αρέσουν τα υλικά της γέμισης των φύλλων να μην τα προσθέσετε !
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 16 Μάιος 2012
Τι ωραία συνταγή!!! Μπράβο στη μαμά σου και σε σένα που μας την έδωσες τη συνταγή. Το ταψί τι μέγεθος είναι!!!
Σχόλιο από thomaei , Τετάρτη, 16 Μάιος 2012
Σε ευχαριστω πολυ Hlianna και εγω και η μαμα μου για τα καλα σου λογια !! θα περιμενω εντυπωσεις οταν την δοκιμασετε !!!! το ταψι μου ειναι αυτο 30 και εγινε λιγο χοντρουλα , σε λιγο πιο μεγαλο γινεται οτι πρεπει το παχος της !!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 16 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφη φαίνεται Θωμαϊς η πίτα της μαμάς σου,έχει και λίγα αυγά!!!!
Μπράβο και στις δυο σας!
Σχόλιο από thomaei , Τετάρτη, 16 Μάιος 2012
Βασιλικη μου σε ευχαριστουμε πολυ και σενα να σαι καλα !!! ναι δεν μας αρεσουν και μας τα πολλα αυγα στην γαλατοπιτα !! εγω την φταιχνω σχεδον καθε βδομαδα και την τρωμε οικογενειακος !!:):)
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 16 Μάιος 2012
Εμένα γενικά δεν μου αρέσουν τα πολλά αυγά, τα λιγότερα είναι πιο υγειινά.
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 18 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία μπράβο σας!!
Σχόλιο από thomaei , Παρασκευή, 18 Μάιος 2012
Eλενη σε ευχαριστουμε πολυ και σενα !! καλα μαγειρεματα σου ευχομαι!

Μεταφορά στην κορυφή