Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...


Γλυκόξινη κοτοτηγανιά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη κοτοτηγανιά με ασιατικές πινελιές.

Συστατικά
  • 800 γρ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές ή 3 στήθη
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 5-6 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 8 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κούπα κρασί λευκό ξηρό
  • 4 κ.σ. ρυζόξιδο ή λευκό ξίδι σταφυλιού
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγο μπούκοβο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ σε μήκος ένος μικρού δακτύλου, καθαρισμένο από το φλούδι του και ψιλ/μενο σε κυβάκια μικρά με το μαχαίρι
  • 2-3 κ.σ. σόγια σος ή λίγο αλάτι
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο σησαμέλαιο και σε πολύ δυνατή φωτιά, το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά. Αρχικά το βάζουμε στο καυτό τηγάνι και δεν το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πιάσει κρούστα, στην συνέχεια το ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά πάντα σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά ακόμα μαζί με το σκόρδο.
  2. Στην συνέχεια σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο, το τζίντζερ, τη σόγια, το κέτσαπ, το μέλι, το ξύδι, το καυτερό και αλάτι αν δε βάλετε σόγια. Αφήνουμε να σοταριστεί για ακόμα 3-4 λεπτά και είναι έτοιμο. Δοκιμάζετε και διορθώνετε αν χρειαστεί.
  4. Το σερβίρω με ρύζι ατμού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το σησαμέλαιο το βρίσκουμε κοντά στα άλλα σπορέλαια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Δε αγοράζουμε το καβουρντισμένο σησαμέλαιο.
  • Ρυζόξιδο, σόγια σος, σησαμέλαιο κ.ά. ασιατικά προϊόντα μπορούμε να βρούμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ειδικό τμήμα με αυτά τα προϊόντα. Επίσης τα βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή και αλλού.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φιλέτο από μπούτι, θα το ψήσουμε περισσότερη ώρα.
  • Το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε ή και καθόλου.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσοχή στο αλάτι αν βάλουμε σόγια. Καλύτερα να βάλουμε λιγότερο και κατά τη διάρκεια του ψησίματος να διορθώσουμε το αλάτι με σόγια ή αλάτι.
  • Καλύτερα να χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Το φρέσκο τζίντζερ τώρα πια υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή