Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

847-mous1.jpg
Μους Λεμόνι



Γλυκόξινη κοτοτηγανιά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη κοτοτηγανιά με ασιατικές πινελιές.

Συστατικά
  • 800 γρ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές ή 3 στήθη
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 5-6 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 8 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κούπα κρασί λευκό ξηρό
  • 4 κ.σ. ρυζόξιδο ή λευκό ξίδι σταφυλιού
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγο μπούκοβο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ σε μήκος ένος μικρού δακτύλου, καθαρισμένο από το φλούδι του και ψιλ/μενο σε κυβάκια μικρά με το μαχαίρι
  • 2-3 κ.σ. σόγια σος ή λίγο αλάτι
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο σησαμέλαιο και σε πολύ δυνατή φωτιά, το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά. Αρχικά το βάζουμε στο καυτό τηγάνι και δεν το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πιάσει κρούστα, στην συνέχεια το ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά πάντα σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά ακόμα μαζί με το σκόρδο.
  2. Στην συνέχεια σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο, το τζίντζερ, τη σόγια, το κέτσαπ, το μέλι, το ξύδι, το καυτερό και αλάτι αν δε βάλετε σόγια. Αφήνουμε να σοταριστεί για ακόμα 3-4 λεπτά και είναι έτοιμο. Δοκιμάζετε και διορθώνετε αν χρειαστεί.
  4. Το σερβίρω με ρύζι ατμού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το σησαμέλαιο το βρίσκουμε κοντά στα άλλα σπορέλαια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Δε αγοράζουμε το καβουρντισμένο σησαμέλαιο.
  • Ρυζόξιδο, σόγια σος, σησαμέλαιο κ.ά. ασιατικά προϊόντα μπορούμε να βρούμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ειδικό τμήμα με αυτά τα προϊόντα. Επίσης τα βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή και αλλού.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φιλέτο από μπούτι, θα το ψήσουμε περισσότερη ώρα.
  • Το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε ή και καθόλου.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσοχή στο αλάτι αν βάλουμε σόγια. Καλύτερα να βάλουμε λιγότερο και κατά τη διάρκεια του ψησίματος να διορθώσουμε το αλάτι με σόγια ή αλάτι.
  • Καλύτερα να χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Το φρέσκο τζίντζερ τώρα πια υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή