Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3497-ntonatsivas.jpg
KOBLIHY τα Τσέχικα DONUTS



Αφράτο ρύζι ατμού

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 22 Αύγουστος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ρύζι αυτό ατμού φτιάχνεται στην κατσαρόλα μας και είναι μυρωδάτο, αφράτο και χωρίς λιπαρή ουσία. Είναι πολύ νόστιμο και υγειινό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν
  • 380 γρ. νερό
  • Αλάτι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα.
  3. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά.
  5. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο

.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 02 Σεπτέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Ηλιαννα μου,
Το έφτιαξα σήμερα πολυ ωραίο και σπιροτο
Μεταφορά στην κορυφή