Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Γκούλας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πικάντικη γεύση !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε κύβους κομμένο, από πόδι (γίνετε και από μοσχαρίσιο  κρέας ελιά)
  • 1 κιλό κρεμμύδια σε κύβους κομμένα
  • 3 κ.σ. φυτίνη
  • 1 κ,σ. ζάχαρη
  • 2 κ,σ. κάρυ
  • 2 κ,σ. πάπρικα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 κ,γ. σποράκια μουστάρδας
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κ,σ. ντομάτα πελτέ, όχι αραιωμένη σε νερό
  • ½  κούπας κονιάκ
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 τσίλι
  • 2 κ,σ. αν έχετε, καρύκευμα με 7 βότανα, βάλτε και από αυτό
Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε την Φυτίνη να κάψει, ρίχνουμε και την ζάχαρη να ξανθύνει
  2. Βάζουμε το κρέας και καβουρδίζουμε (βγάζει πολύ νερό)
  3. Ανακατεύουμε συνέχεια έως να  πιει  όλο το νερό και να πάρει το κρέας ένα σκούρο χρώμα
  4. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα και πάντα κάνουμε  ανακάτεμα καλό
  5. Αν αρχίσει να κολλά στον πάτο της κατσαρόλας, ρίξτε λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε το  καλά
  6. Όταν τα κρεμμύδια πάρουν ένα σκούρο χρώμα, ρίχνουμε το κονιάκ, διότι αυτό βοηθά να είναι το κρέας μαλακό και παίρνει και μια ξεχωριστή γεύση
  7. Ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και το ανακατεύουμε καλά
  8. Μετά όλα τα άλλα υλικά και τόσο ζεστό νερό που να το σκεπάζει πολύ καλά, δηλαδή σχεδόν 2 λίτρα
  9. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 2 ώρες
  10. Αν χρειασθεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό ακόμη
  11. Αν το θέλετε για σούπα δεν θα το «δέσετε» το φαγητό
  12. Αν θέλετε να το σερβίρετε με μακαρόνια ή ρύζι, τότε θα το «δέσετε» με λίγο νερό και νισεστέ
Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
όλα τα λεφτά γι'αυτό το φαγητό.το έχω δοκιμάσει απο τα χεράκια της και είναι τρέλλα.ΜΠΡΑΒΟ,Βιανκα όλα τα σκουφιά δικάσου!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Για τους λάτρεις των πικάντικων φαγητών όπως εμάς είναι θαυμάσιο!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά Πεντανόστιμο!!!
Μεταφορά στην κορυφή