Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2179-ladopita1.jpg
Λαδόπιτα έκπληξη



Γκιούλμπασι με σάλτσα μουστάρδας

recipe image
Προστέθηκε απόafroditi, Τετάρτη, 19 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια συνταγή που έχω από την μαμά μου πολύ γευστική, χορταστική, γιορτινή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι (καθαρό χωρίς κόκαλο, ανοιγμένο στη μέση)
  • 1/2 κιλού κεφαλοτύρι γλυκό, σε μακρόστενες φέτες
  • 10 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά ρίγανη

Για το γλάσο

  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
Οδηγίες
  1. Ζητάμε από τον χασάπη να μας αφαιρέσει το κόκαλο.
  2. Απλώνω το κρέας και βάζω επάνω τις φέτες τυριού και τα σκόρδα.
  3. Πασπαλίζω με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ρίγανη και το τυλίγω σφιχτά σε ρολό.
  4. Τυλίξτε το ρολό πρώτα σε διπλή λαδόκολλα και ύστερα σε αλουμινόχαρτο.
  5. Βάλτε το σε ταψί και ψήστε το στους 160 βαθμούς, 4- 5 ώρες περίπου ή ώσπου να μαλακώσει.
  6. Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι την μουστάρδα με το μέλι πολύ καλά.
  7. Μόλις βγει το κρέας από το φούρνο το γλασάρετε με την σος.
  8. Το συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες ή ρυζάκι!

Καλή Επιτυχία!!

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 22 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αφροδίτη όλες οι συνταγές σου είναι μοναδικές! Τέλεια αυτή η εκδοχή του γκιούλμπασι!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 22 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγή Αφροδίτη! Νόστιμη, πικάντικη και διαφορετική!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 22 Μάιος 2010
Λαχταριστό είναι.....κια με χρωματιστές πιπεριές για χρώμα εκτός των άλλων υλικών. Με μοσχάρι το έχεις δοκιμάσει, Αφροδίτη; Θέλω να το φτιάξω....Έχει τον ίδιο χρόνο ψησίματος;
Σχόλιο από afroditi , Σάββατο, 22 Μάιος 2010
Ηλιάννα μου το έχω δοκιμάσει με αρνί , με μοσχάρι όχι , φοβάμαι μηπως "ξεραθεί" ίσως με κομμάτι που να μην ειναι τελειώς άπαχο (πχ ποντίκι... ) δεν ξέρω...
Σχόλιο από erotas , Κυριακή, 23 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία η συνταγή σου πολύ!και για μπουφέ ότι πρέπει
Σχόλιο από afroditi , Δευτέρα, 24 Μάιος 2010
Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι που σας αρέσει η συνταγούλα! :)
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 25 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραιο,πικαντικο,νοστιμο,λουκουμι γινετε σε αυτη τη θερμοκρασια που το εχεις,ομως οι ωρες μαγειρεματος μηπως ειναι πολλες?
Σχόλιο από afroditi , Τετάρτη, 26 Μάιος 2010
Χρύσα μου , η ώρα ψησίματος είναι καλή , μπορεί να παίζει ρόλο και ο φούρνος , ο δικος μου έχει max 240. ίσως να θέλει χαμηλότερη θερμοκρασία 140-150.
Μεταφορά στην κορυφή